FTC: Igazi csapatként nyertünk - Böde Dániel

Vágólapra másolva!
2013.04.25. 10:18
A Ferencváros labdarúgócsapata szerda este a Videoton 5–1-es legyőzésével Székesfehérváron hódította el a klub történetének első Ligakupa-trófeáját. Lássunk néhány meccs utáni értékelést a győztesektől!

„A siker kulcsát abban látom, hogy nem hagytuk kibontakozni a Videotont – kezdte értékelését az első gólt előkészítő Józsi György a fradi.hu-nak. – Úgy fogtuk fel a mai mérkőzést, hogy nincs mit veszítenünk. Mindenki élvezte a játékot, ez talán kívülről is látszott. Folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, és sok gólt is szereztünk ezekből.”Józsi György a fradi.hu-nak. – Úgy fogtuk fel a mai mérkőzést, hogy nincs mit veszítenünk. Mindenki élvezte a játékot, ez talán kívülről is látszott. Folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, és sok gólt is szereztünk ezekből.”

„Öt gólt rúgni mindig nagy dolog, különösen így van ez a Videoton ellen. Nem azzal foglalkoztunk, hogy hol játsszuk a finálét, kizárólag a győzelemre koncentráltunk. Igazi csapatként működtünk együtt, így kell ezt folytatnunk a bajnokságban is” – tekintett előre a fináléban szintén gólpasszig jutó Böde Dániel.

Az első gól szerzője, Vladan Csukics az első Ligakupa-serleg fontosságát emelte ki.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, az természetesen külön öröm a számomra, hogy góllal tudtam hozzájárulni a sikerhez. A klub számára is roppant fontos ez a siker, hiszen korábban még soha nem hódította el a Ligakupa serlegét. Szuper meccs volt, így kell folytatnunk a továbbiakban is."

Nikola Mitrovics és a Videoton egyenlítő gólja előtt hibázó német balbekk, Philipp Bönig szerint a Ferencváros agresszivitása teremtette meg a különbséget a két csapat között.

„Fantasztikus érzés ez, az egész csapat és a klub számára is. Minden játékos hozzátette a részét a sikerhez, amely rendkívül fontos volt, hiszen régóta nem nyert kupát a Fradi. Az egész meccs alatt nagyon agresszívek voltunk, irányítottuk a találkozót, ez vezetett a trófea elhódításához."

Jova Levente, a Ferencváros a kapusa arról beszélt a lefújást követően, ráérnek még az ünnepléssel, ő már a hétvégi Videoton elleni „duplázásra” koncentrál.

„Nagyon jól játszott ma a csapat, és nagyon örülök, hogy elhódítottuk a Ligakupát. Az élet azonban nem áll meg. Nagy ünneplést nem tervezünk, ráérünk ezzel akkor, ha a szezon végén sikerül jól teljesítenünk. Vasárnap kemény meccs vár ránk, így már arra a találkozóra kell koncentrálnunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik