Leliévre még marad Újpesten, szerb, magyar és belga edzőjelölt

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 07:15
null
Marc Leliévre (jobbra) háttérbe húzódik, de marad a klubnál, amíg Roderick Duchatelet (balra) nem találja meg az utódját <br />(Fotó: Szabó Miklós – archív)
Bár az Újpest labdarúgócsapatának tulajdonosa, Roderick Duchatelet hétfőre ígért döntést a szakvezető személyének kérdésében, miután Marc Leliévre edző vasárnap lemondott, az új főnökre egyelőre várni kell, addig is a régi marad a klubnál. A kialakult helyzetről Duchatelet nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Beszélgetős napja volt Roderick Duchatelet-nek, az Újpest FC tulajdonosának. A klub vezetője minden újpesti futballistát az irodájába invitált. A csoportokkal – a magyarok, a szerbek és az egyéb uniós országból érkező labdarúgók alkotta társaságokkal – a kialakult helyzetről folyt a diskurzus. Így éppenséggel arról, hogy vasárnap, a Győri ETO elleni vereség után lemondott Marc Leliévre, a csapat pályaedzője, aki a gyakorlatban a vezetőedző volt, ám mivel nincs pro licence, kellett mellé Kozma István, akinek viszont megfelelő képesítése van az NB I-es munkavállaláshoz.

A szakvezetők így dolgoztak békésen júliustól egészen vasárnapig, amikor a szurkolók is elkezdtek a belga szakember ellen tüntetni. Marc Leliévre ekkor, az ETO-tól elszenvedett 2–1-es vereséget követően huszáros rohammal bejelentette, ő többször nem akar leülni a lilák kispadjára. Volt már olyan, hogy egy pályaedző lelépett a színről, aminek nincs különösebb hírértéke, a belga esetében azonban nem egyszerű másodedzőről volt szó...

Az Újpest tulajdonosa, Roderick Duchatelet vasárnap este azt ígérte, hogy hétfőn ad tájékoztatást, elfogadja-e a döntést vagy sem. Elfogadta, és a hírek szerint új edzője lesz az Újpestnek, de kapkodásról szó sincs, hiszen kéznél van Kozma István a diplomájával, így bármeddig irányíthatja a csapatot. A jelöltek között van magyar, de szerb és belga szakember is.

„Elfogadtam Marc Leliévre lemondását – mondta a Nemzeti Sportnak Roderick Duchatalet, az Újpest FC tulajdonosa. – Ugyanakkor egyelőre marad a klubnál, ameddig nem találunk megoldást az edzői poszt betöltésére, segít nekünk. Szeretném mihamarabb megtalálni a csapat mellé a megfelelő utódot, már kedden vagy szerdán meglehet az új edző."

Hogy ki lesz a befutó, egyelőre kérdéses, mint ahogy az is, lesz-e pro licence. Ha nem, vélhetően Kozma István a klub alkalmazásában marad, míg ellenkező esetben tőle is elköszönhetnek. Egy biztos, az újpesti káosznak egyelőre nincs vége, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a csapat kieső helyen várja az MTK elleni pénteki mérkőzést.

LABDARÚGÓ NB I, 12. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv)
Október 25., péntek
19.00 MTK Budapest–Újpest FC (Tv: Sport1)
Október 26., szombat
14.00 Debreceni VSC-Teva–Lombard Pápa (Tv: M1)
16.00 Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi
16.00 Ferencváros–Mezőkövesd (Tv: Sport1)
18.00
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–MVM Paks (Tv: Sport1)
20.00
Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK (Tv: Sport1)
Október 27., vasárnap
16.30 Videoton–Budapest Honvéd (Tv: M1)
18.30
Győri ETO–Puskás Akadémia (Tv: Sport2)
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik