Lázár Bence távoli góljával nyert az Újpest

Vágólapra másolva!
2012.02.07. 15:57
null
Lázár Bence remek góljával nyert az Újpest az MFK Kosice ellen (Fotó: Imre Mátyás)
Címkék
Az Újpest FC első törökországi felkészülési mérkőzésén Lázár Bence 18 méterről szerzett góljával 1–0-ra nyert a szlovák élvonalbeli MFK Kosice (Kassa) ellen.

 

Az Újpest FC vasárnap érkezett meg a törökországi Belekbe, ahol ma már felkészülési mérkőzésen lépett pályára a szlovák élvonalban 10. helyen álló MFK Kosice (Kassa) ellen.

A lila-fehérek vezetőedzője, Zoran Szpisljak nem számíthatott a mai találkozón Kabát Péterre, aki kisebb sérülést szenvedett az egyik edzésen.

Ennek ellenére a kassaiak ellen már a 10. percben megszerezte a vezetést – az ujpestfc.hu beszámolója szerint – az Újpest: Lázár Bence 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. A gól után magára talált a Kosice, több veszélyes támadást is vezetett, ám nem tudta azokat gólra váltani.

„Ilyenkor már a sikerélménynek is nagy szerepe van, az elkövetkezendő napokban négy edzőmérkőzést is játszunk, jó lenne mindet megnyerni″ – nyilatkozta az ősszel sokáig sérüléssel bajlódó csatár a Nemzeti Sport keddi számában, aki a pályán is mindent megtett azért, hogy bizonyítsa, ezek nemcsak üres szavak.

A folytatásban a szlovák együttes kezdett jobban, méghozzá rögtön egy nagy helyzettel, ám Pacinda mellé durrantott. A 72. percben Lipták kapott sárgát, majd a szabadrúgást Balajcza Szabolcs ütötte ki nagy bravúrral. A hátralévő időben inkább a mezőnyjáték dominált, a kapuk nem forogtak veszélyben, így az Újpest győzelemmel kezdett Belekben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Belek, 200 néző

ÚJPEST FC–MFK KOSICE (KASSA) (szlovákiai) 1–0
ÚJPEST (KEZDŐCSAPAT): Balajcza – Szokol, Lipták, Mihajlovics, Pollák – Markovics, Nagy P. – Remili, Barczi, Lázár B. – Rajczi.

MFK Kosice: Tofiloski – M. Tóth, Kavka, Redzepi, Krazel – Singlár, Viazanko – Pacinda, Kuzma, Karas – Čonka

Játszott még: Dobias, Djokovic, Matic, Skvasík, Diaby, Isola, Jurco, Skutka, Nurkovic, Kubík, Novák

Gólszerző: Lázár B. (10.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik