Labdarúgó MK: az MTK otthon is legyőzte a Békéscsabát, így elődöntős

Vágólapra másolva!
2012.03.14. 19:18
Címkék
Az MTK hazai pályán 3–0-ra nyert a Békéscsaba ellen, így kettős győzelemmel, 6–0-s összesítéssel bejutott a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe.

A Békéscsaba az első mérkőzésen háromgólos hátrányba került, Pásztor József pedig úgy döntött, a visszavágón a második soruknak ad lehetőséget a bizonyításra. A továbbjutás miatt ennek tükrében a hazaiaknak még kevésbé kellett izgulniuk, a 33. percben pedig még kényelmesebb helyzetbe kerültek, Gál András remek passza után Könyves Norbert cselezte ki a kapust, majd a hálóba lőtt.

Az MTK fölénye az első félidőben több gólban nem mutatkozott meg, a 70. percben azonban Gál továbbnövelte csapata előnyét, jó ütemben érkezve egy kipattanóra.

A hajrában a csereként beálló Molnár Marcell megszerezte a harmadik hazai találatot is – a Kerekes István kiállítása miatt már tíz emberrel játszó csabaiak ellen –, így az MTK 6–0-s összesítéssel jutott be az elődöntőbe, amelyben valószínűleg a Videoton lesz az ellenfele.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MTK BUDAPEST–BÉKÉSCSABA 3–0 (1–0)
Hidegkuti-stadion. V: Kiss N.
MTK: Groppioni – Wolfe, Szekeres A., Kálnoki Kis, Vadnai – Gál, Ladányi – Könyves (Vass P., 72.), Kanta J. (Balajti, 61.), Frank – Tischler (Molnár M., a szünetben). Szakmai igazgató: Garami József
BÉKÉSCSABA: Balogh T. – Mészáros L. (Majoros, 64.), Makra, Horváth T. (Sárkány, 82.), Juhász Gy. – Szélpál, Kerekes, Fülöp T., Sztrunga, Ferenczi M. – Farkas K. (Leucuta, 64.) Vezetőedző: Pásztor József
G: Könyves (33.), Gál (70.), Molnár M. (88.)
K: Kerekes (85.)
Továbbjutott: az MTK, 6–0-s összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik