nemzetisport.hu 2017.11.13 09:17 Frissítve: 2017.11.13 09:45

Labdarúgás: Chelsea, Juve, Man. City, FTC, Vidi – közös fórumon

A magyar futball is képviseltette magát a múlt héten a neves klubok, valamint játékosmegfigyelők többnapos londoni fórumán.

 

„Futballplatform azoknak, akik a csodálatos játékért élnek.” Így hirdeti magát a 2004-ben alapított, játékosmegfigyelésre, meccselemzésre, valamint átigazolásokra összpontosító, négyszáznál is több csapattal együttműködő Wyscout.

Az olasz cég évek óta megszervezi a klubok és játékosügynökök fórumát, s legtöbbször neves egyesületek stadionjaiban vagy világvárosokban tartja rendezvényeit. London, Rio de Janeiro, továbbá Barcelona éppúgy volt már házigazda, mint Milánó és Abu-Dzabi. Ma már elmondható, Londonba visszatérő vendégek a konferencia résztvevői.

Az elmúlt napokban a Stamford Bridge adott otthont az eseménynek: a Juventusszal, a Sevillával, a Valenciával, a Werder Bremennel, a Kölnnel, a Liverpoollal, a Manchester Cityvel és természetesen a Chelsea-vel az élen csaknem 130 klub képviseltette magát. Örömteli, hogy magyar látogatókból sem volt hiány, a Videoton ugyanúgy részt vett az eseményen, mint a Ferencváros vagy éppen Paunoch Péter menedzser, aki Magyarországon elsőként indított a Wyscout rendszerére is építő, játékosmegfigyelő-, vagyis úgynevezett scout-tanfolyamokat.

„A fórum két napból állt, a résztvevőket két csoportra lehetett bontani: a klubok játékosmegfigyelőire, valamint a menedzserirodák munkatársaira –  újságolta Balogh Tamás, aki Hadnagy Zsolt társaságában játékosmegfigyelőként képviselte a székesfehérváriakat. – Az első napon elsősorban a  megfigyelők, a másodikon inkább a menedzserek voltak érdekelve. Utóbbiak arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy klienseik milyen státust töltenek be aktuális csapataiknál, és hogy felvetődhet-e átigazolásuk a  jövőben. A franciák korábbi szövetségi kapitánya, Raymond Domenech, illetve a Benfica legendája, jelenlegi utánpótlás-igazgatója, Nuno Gomes is tartott előadást. Mindkettőből lehetett tanulni.” 

Hadnagy Zsolt már-már törzsvendégnek számít a Wyscout fórumán, negyedik éve vesz részt rajta. 

„Mivel van összehasonlítási alapom, nyugodt szívvel mondhatom, az eddigiek közül a legutóbbi volt a legszínvonalasabb – árulta el a Vidi játékosmegfigyelője. – Jó néhányan immár régi ismerősként köszöntöttek minket. Azt tapasztaltam, hogy a Videotonnál folyó munkát mindenki elismeri. Rendkívül hasznos a rendezvény, bőségesen van lehetőség arra, hogy a klubok képviselői és a menedzserek egymással tárgyaljanak, mindenki bővítheti a kapcsolatrendszerét. Minden alkalmat megragadunk arra, hogy előrelépjünk, amire ez a fórum remek lehetőséget kínál.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.20 21:58:45

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS, KONCZ GYÖRGY (fotó)

Kis híján átlépett az MTK-ba, és volt tejesember is Tóth-Potya István, akinek Gestapo-fegyver oltotta ki az életét.

2017.11.21 23:14:31

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az elitsport, esetünkben a futball átka, hogy alapszinten csak a mestermunka hoz dicséretet. Amihez persze legalább alapszinten illik jártasnak lenni a szakmában. Hogy így legyen, ahhoz valóban csak egyetlen út vezet: dolgozni kell!

2017.11.21 23:10:46

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem egy játékosnak súlyfeleslege van.

2017.11.21 13:11:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Legutóbb például a DVSC válogatott játékosa akart olyan szavakat adni Juhász szájába, amiket ő sosem mondott.”

2017.11.21 11:58:46

Labdarúgó NB I P. K.

„Ajánlom az öregfiúk-bajnokságot a fiataloknak, bárcsak az NB I-ben lenne ilyen hajtás.”