HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.13 09:17 Frissítve: 2017.11.13 09:45

Labdarúgás: Chelsea, Juve, Man. City, FTC, Vidi – közös fórumon

A magyar futball is képviseltette magát a múlt héten a neves klubok, valamint játékosmegfigyelők többnapos londoni fórumán.

HIRDETÉS

 

„Futballplatform azoknak, akik a csodálatos játékért élnek.” Így hirdeti magát a 2004-ben alapított, játékosmegfigyelésre, meccselemzésre, valamint átigazolásokra összpontosító, négyszáznál is több csapattal együttműködő Wyscout.

Az olasz cég évek óta megszervezi a klubok és játékosügynökök fórumát, s legtöbbször neves egyesületek stadionjaiban vagy világvárosokban tartja rendezvényeit. London, Rio de Janeiro, továbbá Barcelona éppúgy volt már házigazda, mint Milánó és Abu-Dzabi. Ma már elmondható, Londonba visszatérő vendégek a konferencia résztvevői.

Az elmúlt napokban a Stamford Bridge adott otthont az eseménynek: a Juventusszal, a Sevillával, a Valenciával, a Werder Bremennel, a Kölnnel, a Liverpoollal, a Manchester Cityvel és természetesen a Chelsea-vel az élen csaknem 130 klub képviseltette magát. Örömteli, hogy magyar látogatókból sem volt hiány, a Videoton ugyanúgy részt vett az eseményen, mint a Ferencváros vagy éppen Paunoch Péter menedzser, aki Magyarországon elsőként indított a Wyscout rendszerére is építő, játékosmegfigyelő-, vagyis úgynevezett scout-tanfolyamokat.

„A fórum két napból állt, a résztvevőket két csoportra lehetett bontani: a klubok játékosmegfigyelőire, valamint a menedzserirodák munkatársaira –  újságolta Balogh Tamás, aki Hadnagy Zsolt társaságában játékosmegfigyelőként képviselte a székesfehérváriakat. – Az első napon elsősorban a  megfigyelők, a másodikon inkább a menedzserek voltak érdekelve. Utóbbiak arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy klienseik milyen státust töltenek be aktuális csapataiknál, és hogy felvetődhet-e átigazolásuk a  jövőben. A franciák korábbi szövetségi kapitánya, Raymond Domenech, illetve a Benfica legendája, jelenlegi utánpótlás-igazgatója, Nuno Gomes is tartott előadást. Mindkettőből lehetett tanulni.” 

Hadnagy Zsolt már-már törzsvendégnek számít a Wyscout fórumán, negyedik éve vesz részt rajta. 

„Mivel van összehasonlítási alapom, nyugodt szívvel mondhatom, az eddigiek közül a legutóbbi volt a legszínvonalasabb – árulta el a Vidi játékosmegfigyelője. – Jó néhányan immár régi ismerősként köszöntöttek minket. Azt tapasztaltam, hogy a Videotonnál folyó munkát mindenki elismeri. Rendkívül hasznos a rendezvény, bőségesen van lehetőség arra, hogy a klubok képviselői és a menedzserek egymással tárgyaljanak, mindenki bővítheti a kapcsolatrendszerét. Minden alkalmat megragadunk arra, hogy előrelépjünk, amire ez a fórum remek lehetőséget kínál.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.17 00:18:15

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Ma 15 esztendeje, 2003. június 17-én 58 éves korában halt meg a legendás televíziós sportriporter, Knézy Jenő.

2018.06.16 10:25:45

Labdarúgó NB I SZÖVEG: PIETSCH TIBOR, FOTÓ: TÖRÖK ATTILA

„Kipihentem magam, feltöltődtem. Indulnék már a csatába! Május elsején volt egy éve, hogy eljöttem Mezőkövesdről.”

2018.06.12 16:01:54

Labdarúgó NB I P. K.

Íme, olvasóink válogatottja, őket is a Honvéd olasz csatárának játéka győzte meg leginkább.

2018.06.12 22:30:41

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL Ő az, aki a mintegy harminc esztendő alatt Magyarországon megforduló sok-sok megélhetési légiós kevés ellenpontjának egyikeként tényleg hasznára van nemcsak klubjának, hanem egész labdarúgásunknak.

2018.06.07 09:38:09

Labdarúgó NB I MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY

Ferencvárosi „vereségrekord” • Aranyérmes légiós testvérpárok • Boldogító igen és kiesés.

HIRDETÉS
HIRDETÉS