nemzetisport.hu 2019.06.23 09:04

Labdarúgás: Amikor megint tűz lesz a szememben, akkor edzősködöm – Dárdai Pál

A PMSC Öregfiúk Egyesület szombaton emléknapot tartott a pécsi klubhoz ezer szállal kötődő, tavalyelőtt decemberben elhunyt idősebb Dárdai Pál tiszteletére. Nem volt kérdés, hogy fia, Dárdai Pál örömmel fogadja a meghívást, a megemlékezést, egyetlen kikötése volt, futballal, mérkőzéssel emlékezzenek szeretett édesapjára. Amellett, hogy az NSO Tv-nek felidézett egy kedves történetet a gyerekkorából, beszélt arról is, mivel telnek manapság a hétköznapjai. Szóba került a magyar válogatott is. 

A Hertha BSC kispadjáról az előző idény végén távozott edző családjával Zamárdiból érkezett a mérkőzésre, a nyár nagy részét ugyanis az ottani nyaralójukban töltik.  

„Most már többet alszom, nem kelek fel hat harminckor automatikusan, kezdek abba a fizikai állapotba kerülni, ami jólesik. Nem kell szenvedni, nem kell azon gondolkodni, mi és hogyan lesz. Minden frankó! – mondta Dárdai, aki korábban arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy nem történik semmi különös azután, hogy már nem ő irányítja a berlini együttest. Úgy fogalmazott, «Én leszek a hétköznapi Pali.» – Berlinben és Zamárdiban is rendbe tettem a kertet, teljesen jól csinálom a dolgaimat. Amit meg nem tudok megcsinálni, azt a feleségem, Mónika kijavítja. Ha a gyerekek rendetlenséget csinálnak, azt ketten takarítjuk el, most legalább megbecsülöm, milyen fontos volt, amikor mindezt egyedül rendezte el.”

Elmondta, komoly ajánlata akadt bőven a Bundesligából és más külföldi bajnokságokból is, de mindenkinek megmondta, hogy most pihenni akar.

„Amikor megint tűz lesz a szememben, amikor belenézek a játékos szemébe, azt mondom neki, hogy ezt megcsináljuk, és ő ezt elhiszi, átérzi, akkor kell újra edzősködnöm. Most nem, kicsit elfáradtam, jólesik a pihenés, elvagyok.” 

Bár a tévét vagy már három hete nem kapcsolta be, és a telefonját is csak ritkán nézi, a csoportját vezető magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzéseit természetesen figyelemmel követte. Videónkban azt is elmondja, milyennek látja most a csapatot, és melyik mérkőzés lesz a sorsdöntő.  Emellett kitér arra is, hogy kapott-e már jó pontyfogási tanácsokat Szélesi Zoltántól. 

 

2020.06.01 21:21:35

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Többször is egy fatörzs mögött megbújva toporgott…

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.

2020.05.31 11:32:44

Labdarúgó NB I B. J.

Egy-egy góllal egy-egy pont, sem a felcsúti csapat, sem a címvédő nem lett a forduló nagy nyertese.

2020.05.31 11:27:58

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A kispestiek 25 percet emberhátrányban játszottak, Szendrei Norbert nagy góllal tette le a névjegyét.