Kulcsár Tamás aláírt a Debrecenhez

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 08:59
null
Kulcsár Tamás Debrecenbe szerződött (Fotó: dvsc.hu)
Címkék
Újabb játékossal erősített a DVSC-TEVA labdarúgócsapata: a klub négyéves szerződést kötött a Debrecenben nevelkedett középpályással, Kulcsár Tamással – adta hírül a hajdúsági egyesület honlapja.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Kulcsár Tamás visszatérhet Debrecenbe, a labdarúgó ma írt alá a Lokihoz. A saját nevelésű játékos egy kis kitérő után tér vissza nevelőegyesületéhez, immár rutinos labdarúgóként. A középpályás négy évre kötelezte el magát a Lokihoz.

„Kulcsár Tamással a mai napon négyéves kontraktust kötöttünk – számolt be a hírről dr. Bartha Csaba sportigazgató. – Az elmúlt években bizonyította, hogy nagyon jó játékos, több poszton is bevethető, középpályásként és csatárként is számíthat rá a szakmai stáb. Rutinos labdarúgóról van szó, aki már sok NB I-es mérkőzéssel rendelkezik. Sok sikert kívánunk neki a DVSC-TEVA labdarúgócsapatában, és reméljük, szép sikerekben lesz része Debrecenben.”

Kulcsár Tamás az elmúlt fél évet az MTK-ban töltötte a lengyel Polonia Warszawa kölcsönjátékosaként, a DVSC kivásárolta a 27 éves futballistát lengyelországi szerződéséből.

Kulcsár középpályás a DVSC-ben nevelkedett, a 2003–2004-es szezonban még a klub fiókcsapatában, a Létavértesben játszott, majd a másodosztályú Bőcshöz került, onnan pedig – az akkor NB I-es – Dunakanyar-Váchoz. Később játszott a Videotonban és az MTK-ban is, ahonnét tavaly nyáron szerződött Lengyelországba. A Poloniánál kevés lehetőséget kapott, így előbb visszatért az MTK-hoz, a következő idényt pedig Debrecenben kezdi. Pályafutása során eddig 85 NB I-es mérkőzést játszott, tíz gólt szerzett.

  „A HAZA MINDIG DEBRECENT JELENTETTE SZÁMOMRA”
 

„Mindegy, hogy hol játszottam eddig, az MTK-nál, a Videonnál vagy a Poloniánál, a haza mindig Debrecent jelentette nekem. Itt él a családom, a barátaim és a volt osztálytársaim, hiszen a közép- és a főiskolát is ebben a városban végeztem. Ugyanakkor közel hat éve már, hogy elkerültem innen, ezért furcsa lesz újra itt játszani, de természetesen örülök, és büszke vagyok rá" – kezdte a dvsc.hu-nak adott nyilatkozatát a debreceni születésű Kulcsár.

 

A középpályás hosszasan beszélt pályafutásáról, kitért a lengyel Poloniánál eltöltött időszakra is.

 

„Nagyon szerettem volna külföldön kipróbálni magam, és jött ez a lengyel lehetőség, amire akkor örömmel bólintottam rá. Magyarországon sok játékos abba a hibába esik, hogy görcsösen ragaszkodik külföldhöz, holott erre nagyon meg kell érni. A honvággyal is küzd az ember, a játék is más. A lengyel foci végül nem vált be. Rengeteg külső tényező befolyásolta a sorsomat, sajnos egyik sem az én munkámat segítette" – fogalmazott Kulcsár, majd rátért a mosatni debreceni lehetőségre.

 

„Herczeg András gyerekkorom óta ismer, korosztályos csapatokban volt az edzőm. Amikor Fehérvárra igazoltam, már akkor is megkérdezte, miért nem a Lokihoz jöttem vissza. Erre végül most került sor. Jóban vagyok Bernáth Csabával, Máté Petivel, Varga Józsival is, de ismerem Czvitkovics Pétert és Laczkó Zsoltot is. Legjobban a középpálya jobb szélén szeretek futballozni. Azt gondolom, a társak kiszolgálása az igazi feladatom, de mint minden játékos, én is ott teszek majd meg mindent a csapat sikeréért, ahol az edző számít rám" – nyilatkozta a futballista.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik