KTE: kivásárolták diósgyőri szerződéséből a volt gólkirályt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 10:39
null
Lukács Dániel visszatért Kecskemétre (Fotó: kecskemetite.hu)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport értesülése, Lukács Dániel visszatér Kecskemétre Diósgyőrből – jelentette be honlapján az előző idény ezüstérmese, a KTE.

 

 

„Régi-új játékost köszönhetünk a Kecskeméti TE keretében, visszatér ugyanis klubunkhoz korábbi gólkirályunk, Lukács Dániel, miután megvásároltuk a játékjogát a Diósgyőri VTK-tól” – írja a kecskemtite.hu.

Lukács 2021-ben a Honvédtól került az NB II-be abban az évben felkerülő Kecskeméthez, melynél 25 góllal rögtön gólkirályi címig jutott a másodosztályban és főszerepet játszott abban, hogy a KTE feljutott az élvonalba. Ugyanakkor az már az idény felénél eldőlt, hogy Diósgyőrbe szerződik, ugyanis előszerződést kötött a borsodiakkal. Így a csatár a Kecskemét feljutása ellenére maradt a másodosztályban a DVTK-val, amelynél 38 másodosztályú meccsen 19-szer volt eredményes, amivel tavaly a diósgyőriek feljutásából is oroszlánrészt vállalt. Az NB I-ben ősszel két gólt szerzett és két gólpasszt adott, bekerült a Nemzeti Sport őszi válogatottjába is, az osztályzatátlaga alapján.

„Elég hirtelen jött a váltás, hiszen arról ugyan tudtam, hogy a KTE megkereste a Diósgyőrt első körben, de először nem született megállapodás – nyilatkozta a kecskemétiek honlapjának Lukács Dániel.Ezek után úgy készültem, hogy maradok, de aztán csak megegyeztek a felek, így végül én döntöttem úgy, hogy szeretnék visszatérni Kecskemétre. Nehéz döntés volt, mert nem arról volt szó, hogy ne szerettem volna Diósgyőrben játszani, de Kecskeméten más szerepkörben számítanak rám, ami fontos szempont volt. Örülök, hogy itt lehetek, sokaknak nem kellett bemutatkoznom a visszatérésem után, a helyemet is felszabadították volna az öltözőben, de én mondtam, hogy erre nincs szükség. Az én célom az, hogy gólokat rúgjak, gólpasszokat adjak, minél jobb játékkal segítsem a csapatot. Ez lebeg a szemem előtt, de persze úgy, hogy minél több meccset nyerjünk meg tavasszal.”

Lukács Diósgyőrben inkább szélsőként szerepelt, míg Kecskeméten elsősorban középcsatárként futballozott, a fentiek alapján ez játszhatott szerepet a döntésében.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők:
Lukács Dániel (Diósgyőri VTK)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:Grünvald Attila (Tiszakécske)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Derekas Zoltán (szabadon igazolható, legutóbb Haladás)
Távozók: Szalai Gábor (Lausanne-Sport– Svájc), Szuhodovszki Soma (Debreceni VSC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik