nemzetisport.hu 2013.04.26 14:50 Frissítve: 2014.11.22 03:02

KTE: „Kitűnő az egység az öltözőben, összeérik a csapat”

Póti Krisztián, a labdarúgó NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecano játékosa értékelte a Győri ETO elleni 5–2-es bajnoki győzelmet. A védő szerint megtérült a befektetett munka, a csapat kezd összeérni, és – köszönhetően az edzői stábnak – kitűnő az egység az öltözőben.

„Európa egyik leghosszabb ideje veretlen csapatát győztük le, amely hét éve nem kapott öt gólt bajnoki meccsen. Őszintén mondom, hogy az ilyen sikerekért éri meg nap mint nap dolgozni és edzeni, mert akkor a befektetett munka így térül meg” – mondta a kecskemetite.hu-nak Póti.
Mint ismert, kedden az NB I 20. (elhalasztott) fordulójából pótoltak mérkőzést: a listavezető Győr a KTE otthonába látogatott. A hazaiak Vladan Szavics vezérletével, parádés játékkal 5–2-re legyőzték a bajnokságban korábban 22 mérkőzésen keresztül veretlen ETO-t, köszönhetően többek között új, három belsővédős rendszerüknek.

„Sokáig elemeztük a Győr játékát, a szakmai stáb pedig az emberfölényes szituációk semlegesítésére találta ezt a rendszert a legmegfelelőbbnek. A gyakorlásra is rengeteg időt fordítottunk, ilyenkor nagyon aprólékosan végig megyünk a helyezkedéseken, mozgásokon, jól is működött. Horváth Ferenc vezetőedző megforgatta a védelmet az utóbbi meccseken, de én ezzel nem foglalkozom, ez minden csapat életében egy természetes helyzet, senkinek sincs bérelt helye” – mondta a középpályás.

A kecskemétiek a Győr elleni győzelemnek köszönhetően feljöttek a bajnokság hetedik helyére. Következő ellenfelük pénteken 17 órakor a sereghajtó Eger lesz, amelyet a kiesés mellett már a megszűnés is fenyeget.

„Úgy érzem, egyre inkább összeérik a csapat, ismerjük egymás gondolatát, és kitűnő egység van az öltözőben. Ebben nekünk, játékosoknak is nagy szerepünk van, de az edzői stábot mindenképpen ki kell emelnem, az ő érkezésük ebben nagy lökést adott. Sokat beszélgetünk, vannak összetartások is, és nagyon fontos, hogy ugyan remek labdarúgók alkotják a keretet, de egymásért hajtunk. Csapatként vagyunk nagyon erősek, és ha az egyikünk hibázik, akkor ott a másik, aki kisegítse. Ehhez megvan a stabil védekezésünk, ebből próbálunk meg építkezni. Ez a Győr ellen hibátlanul működött, most azon vagyunk, hogy a jövőben is így legyen” – tette hozzá Póti.
2020.10.25 13:09:44

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A hazaiak rossz sorozata véget ért, a felcsútiak egymás után harmadszor vesztettek.

2020.10.25 12:58:43

Labdarúgó NB I NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Mezőkövesd a legutóbbi tíz hazai bajnoki mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni.

2020.10.25 12:49:36

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hamar vezetést szerzett odahaza a Zalaegerszeg, a bátran futballozó vendégek azonban három góllal válaszoltak.

2020.10.24 14:19:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...kihagyott büntető, dulakodás a végén, no és kétgólos, megérdemelt zöld-fehér siker.