KTE: Kazahsztánban leesett az álla - Yannick nagy utazása

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 08:37
Kis túlzással bejárta fél Európát, kecsegtették ciprusi, lengyel, görög, kazah szerződéssel, mégis idehaza maradt, s a bajnokcsapatból „hazaszerződött" Kecskemétre, a KTE-Phoenix Meacóhoz. Yannick Mbengono nem tagadja, fél év után örömmel nekivágna egy újabb kalandtúrának.

A felkészülés nagy részét a levegőben töltötte. Tárgyalt Lengyelországban, edzett Kazahsztánban, megfordult Cipruson, nekivágott Görögországnak, de hiába a megtett több ezer kilométer, Yannick Mbengono végül idehaza maradt. A kameruni szélső a télen az egyik repülőtéri váróból a másikba vándorolt, végül ha két szék közül nem is a pad alá, de kihívásnak semmiképpen sem nevezhető kecskeméti öltözőbe került.

„Persze hogy mentem volna külföldre – ismerte el a Nemzeti Sport kérdésére Yannick Mbengono –, ám úgy alakult, hogy végül Magyarországon maradtam. Lengyelországban én nem tudtam megegyezni, a kazahok ajánlatát pedig a Debrecen utasította vissza, s bár akkor úgy tűnt, hogy a négynapos ismerkedés után már haza sem jövök, végül szednem kellett a sátorfámat. Kazahsztánban leesett az állam a körülmények láttán, minden a helyén van, rengeteg pénzt fektetnek a labdarúgásba, értelemszerűen a bajnokság is egyre erősebb. Szóval örömmel maradtam volna ott."

A 25 esztendős légiós aztán szép lassan kifutott az időből, a nemzetközi átigazolási piac január 31-én bezárt, maradtak az itthoni kérők. A legkitartóbb a Kecskemét volt.

„Itt nem érhet meglepetés – mondta a kameruni szélső. – Annak idején évekig játszottam itt, jól éreztem magam, ismerős közegbe kerültem, és miután az előttem álló fél évben az a legfontosabb, hogy folyamatos játéklehetőséghez jussak, az akklimatizálódásra sem kell időt pocsékolnom. Voltak más kérőim is itthonról, de úgy döntöttem, hazatérek. Jó kis csapat formálódik Kecskeméten. Túl vagyok az első edzéseken, örömmel tapasztaltam, hogy mennyire motivált a társaság, és ami kedvező számomra, továbbra is a támadófutballt erőltetik a klubnál. Ha valahol, ezen a fronton biztosan tudok segíteni a csapatnak."

A kérdés az, meddig. Az afrikai támadó fél plusz két évre kötelezte el magát a KTE-hez, ami azt sejteti, hogy ha úgy alakul, a nyáron újra külföldön próbálkozna.

„Nem tagadom, ezért egyeztünk meg így – ismerte el a játékos. – Ha tavasszal jól megy a játék, biztos lesznek újra lehetőségeim, állítólag az említett kazah csapatnál sem tettek le rólam. Meglátjuk. Nem tagadom, a nyáron újra nekivágnék. De addig is egy a fontos: hazatértem, és újra bizonyítani szeretnék" – tette hozzá Yannick, aki már 2008-ban tagja volt az NB II-ben bajnoki címet ünneplő kecskeméti együttesnek, a másodosztályban két szezon alatt, 35 mérkőzésen 12, míg az élvonalban másfél év alatt 43 meccsen 11 gólt szerzett a KTE színeiben. A kameruni támadó 2010 telén igazolt Debrecenbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik