S. T. J. 2020.02.28 23:17 Frissítve: 2020.02.28 23:23

Kovács Zoltán: Már nem hibázhatunk; Kádár Tamás Kínában

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár sportigazgatója. Az egykori kiváló csatár elmondta, még lát esélyt arra, hogy megelőzzék az éllovas Fradit, de ehhez a hátralévő fordulókban már nem hibázhatnak, a Ferencvárosnak pedig botlania kell. A sportvezető elismerte, hogy csakis önmagukat okolhatják, amiért a tavasszal több bajnokin értékes pontokat veszítettek el, elég csak a Debrecen vagy a Honvéd elleni meccsre gondolni. Szóba került az edzőváltás, Zsóri Dániel teljesítménye és a magyar futball európai helye is.

A Dinamo Kijevtől távozó Kádár Tamás a kínai Santung Lunengben folytatja pályafutását. Klubtársa lesz többek között a belga Marouane Fellaini, a brazil Róger Guedes és az olasz válogatott Graziano Pelle is. A válogatott hátvéd lapunknak elmondta: a koronavírus-járvány miatt a kínai bajnokság jelenleg szünetel, március közepéig nem rendeznek mérkőzéseket. Ezért nem is tudja, mikor kell utaznia; egyelőre itthon van Budapesten. A válogatott szempontjából nem jó hír a kényszerpihenő, a bekk az elmúlt hetekben tizenhét-tizennyolc éves fiúkkal tréningezett, s edzőmérkőzésen sem lépett pályára.

Honti Kata a női kosárlabda Euroliga tavalyi négyes döntője után visszatért Olaszországba, azóta itthon ritkán hallani róla. Nos, most lapunknak elmesélte, hogy ebben az idényben nem edzősködik, mert utolsó éves az egyetemen, szeptemberben pedig vélhetően diplomázik. Vezetés és menedzsment szakon tanul, s angol nyelvű szakdolgozatában azt vizsgálja, a társaságiadó-támogatás hogyan kapcsolódik az utánpótlás fejlődéséhez, mennyiben járul hozzá a hazai kosárlabda-egyesületek gazdasági stabilitásához. Emellett a családi vállalkozásuk apartmanokat ad ki. Cikkünkből az is kiderül, miként segít egy projekt keretében a magyar szövetségnek.

Marija Sarapova valószínűleg már 2020. január 21-én, az Australian Open interjúszobájában tudta, hogy a horvát Donna Vekic ellen az első fordulóban elveszített összecsapás pályafutása utolsó mérkőzése volt. A 32 éves orosz teniszező időről időre heteket, hónapokat hagyott ki sérülés miatt, és bár hihetetlen akaraterejének hála újra és újra visszatért, már esélye sem volt arra, hogy a legjobbak közé kerüljön. Portrénk a Hosszabbítás mellékletben az ötszörös Grand Slam-bajnok, olimpiai ezüstérmes, Fed-kupa-győztes világbajnokról, az első orosz női világelsőről.

2020.08.09 02:27:07

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES RAJT. Pakson továbbra is kizárólag magyar futballistákra alapoznak.

2020.08.09 22:56:37

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.08.08 11:28:04

Labdarúgó NB I H. D.

Baturina bemutatkozott Szerhij Rebrov csapatában • Laidouni és Kovacevic is játszott.

2020.08.07 23:30:47

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Karrierje legrosszabb esztendejét akarja lezárni az újabb válogatott meccsekre vágyó védő.

2020.08.07 23:23:48

Labdarúgó NB I H. D.

Szombaton délután a Fehérvár a cseh Slavia Prahával, az Újpest az MTK-val találkozik.