H. K. 2020.04.08 12:18 Frissítve: 2020.04.08 12:32

Koronavírus: az FTC és a Vasas is folyamatosan jótékonykodik

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros, valamint a másodosztályú Vasas is állandó jótékonykodással igyekszik segíteni a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozókat.

 

Mint ismert, a zöld-fehérek 15 millió forinttal támogatták a Szent László és Szent István kórház alapítványát. Ehhez a felajánláshoz később csatlakozott az egyesülettől további szakosztályok is, mely után a klub 15 millió forinttal támogatta az Uzsoki Utcai Kórház Mobilitás alapítványát is, majd aztán a Groupama Arénát üzemeltető Lagardere Sports Hungary Kft. és munkatársai 10 millió forintot utaltak át a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

A Ferencváros itt nem állt meg, a gárda legújabb kezdeményezésében a klub és a Lagardere Sports Hungary Kft. fogott össze, ennek keretében mától kezdve naponta 140 adag, a Groupama Aréna konyháján készült ételt szállít a Szent László Kórház dolgozóinak.

 

Az akcióhoz csatlakozik a Groupama cateringes partnere, az Eventrend Kft., melynek dolgozói az ebédet elkészítik és eljuttatják a kórházba, illetve a Pek-Snack Kft., amely a tízórai étkezéseket segíti termékeivel.

Az FTC mellett a másodosztályú Vasas is folyamatos jótékonykodással igyekszik segíteni a kialakult helyzetben.

 

A klub ennek keretében a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának két darab monitorral ellátott felszerelést vásárolt, továbbá biztosít a budapesti Nyírő Gyula OPAI dolgozóinak 30 napra elegendő ételt, ásványvizet és kávét, a szintén fővárosi Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának 100 ágy számára olyan steril textíliákat biztosít, melyek az egészségügyben magas szinten elvárt, maximális követelményeknek felelnek meg.  

A piros-kékek emellett egy eddig divatáruval foglalkozó cég segítségével maszkokat csináltat, valamint az alakulat több, nehéz körülmények között élő szurkolójához is „szeretetcsomagot” juttatott el.

 

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.

2020.05.31 11:32:44

Labdarúgó NB I B. J.

Egy-egy góllal egy-egy pont, sem a felcsúti csapat, sem a címvédő nem lett a forduló nagy nyertese.

2020.05.31 11:27:58

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A kispestiek 25 percet emberhátrányban játszottak, Szendrei Norbert nagy góllal tette le a névjegyét.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.