Koronavírus: az FTC és a Vasas is folyamatosan jótékonykodik

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.08. 12:18
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros, valamint a másodosztályú Vasas is állandó jótékonykodással igyekszik segíteni a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozókat.

Mint ismert, a zöld-fehérek15 millió forinttal támogatták a Szent László és Szent István kórház alapítványát. Ehhez a felajánláshoz később csatlakozott az egyesülettől további szakosztályok is, mely után a klub 15 millió forinttal támogatta az Uzsoki Utcai Kórház Mobilitás alapítványát is, majd aztán a Groupama Arénát üzemeltető Lagardere Sports Hungary Kft. és munkatársai 10 millió forintot utaltak át a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

A Ferencváros itt nem állt meg, a gárda legújabb kezdeményezésében a klub és a Lagardere Sports Hungary Kft. fogott össze, ennek keretében mától kezdve naponta 140 adag, a Groupama Aréna konyháján készült ételt szállít a Szent László Kórház dolgozóinak.

Az akcióhoz csatlakozik a Groupama cateringes partnere, az Eventrend Kft., melynek dolgozói az ebédet elkészítik és eljuttatják a kórházba, illetve a Pek-Snack Kft., amely a tízórai étkezéseket segíti termékeivel.

Az FTC mellett a másodosztályú Vasas is folyamatos jótékonykodással igyekszik segíteni a kialakult helyzetben.

A klub ennek keretében a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának két darab monitorral ellátott felszerelést vásárolt, továbbá biztosít a budapesti Nyírő Gyula OPAI dolgozóinak 30 napra elegendő ételt, ásványvizet és kávét, a szintén fővárosi Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának100 ágy számára olyan steril textíliákat biztosít, melyek az egészségügyben magas szinten elvárt, maximális követelményeknek felelnek meg.

A piros-kékek emellett egy eddig divatáruval foglalkozó cég segítségével maszkokat csináltat, valamint az alakulat több, nehéz körülmények között élő szurkolójához is„szeretetcsomagot” juttatott el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik