K. Zs. 2020.04.07 09:48 Frissítve: 2020.04.07 10:30

Koronavírus: a román szövetség is idézi a kisvárdai kapust

Mihai Minca, a Kisvárda kapusa a koronavírus-járvány miatti magyarországi korlátozásokról és a klubnál számukra előírt egyéni edzésmunkáról is beszámolt a román médiának – szavai a Román Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjára is felkerültek.

Mihai Minca az idény egyik mérkőzése után (Fotó: Koncz György)„Nehéz időket élünk, el kell különülnünk egymástól, de azt kell üzennem a románoknak, hogy tartsák be a hatóságok előírásait, mert így gyorsabban szabadulhatunk meg a járványtól. Minden országban hasonló a helyzet, az államok a maguk lehetőségei szerint igyekeznek segíteni az embereknek” – fogalmazott Mihai Minca, aki 2018 óta tagja a Kisvárda keretének, és az előző idényben hat, a mostaniban három NB I-es mérkőzésen állt a kapuban.

„Bonyolultabb lett az életünk, de itt az emberek tiszteletben tartják a szigorú rendelkezéseket – tért át a kisvárdai helyzetre a 35 éves kapus. – Kevesebben járnak az utcákon, aki elhagyja az otthonát, maszkot és kesztyűt visel, másképpen tartanak nyitva az üzletek, délelőtt csak az időseket szolgálják ki, és a hatóságok éberen ellenőrzik az előírások betartását.

Minca beszámolt arról is, hogy mint más kluboknál, a Kisvárdánál is egyéni edzésprogrammal látták el a futballistákat, és az elvégzett munkát megfelelő technikai eszközökkel a távolból ellenőrzik.

„Mindannyian szeretnénk minél előbb újra együtt gyakorolni, de most valóban az egészség az első. Ha túl leszünk ezen az egészen, jöhet a futball.”

A romániai beszámolók kitérnek arra is, hogy a Kisvárda FC előírta labdarúgóinak: ne hagyják el a várost a járvány ideje alatt, és hogy Minca két honfitársa megszegte a szabályt – Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici hazautazott, aminek következtében a klub felbontotta a szerződésüket.

2020.06.04 20:35:36

Labdarúgó NB I MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat), BACSKAI JÁNOS (szöveg)

IDEGENLÉGIÓ. Bogdanovics remekül pótolta Sumudicát, MC Kemon lett az MTK vendégmunkásából.

2020.06.05 18:25:32

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Hiába szerzett hamar vezetést a DVSC, a Kaposvár nem adta fel, és a vége előtt egyenlített.

2020.06.03 20:52:57

Labdarúgó NB I M. G.

A diósgyőriek remek idegenbeli szériából érkeznek, de az FTC 50 meccse nem kapott ki hazai bajnokin.

2020.06.05 06:47:11

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Nem jellemző rám, hogy bármit is feladnék, bíztam abban, hogy ami négyszer nem sikerült, ötödszörre már megvalósul.”

2020.06.04 23:43:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy a reklám mondta: új nyár, új fürdőruha.