Kitüntetés: DVTK-sikeredző és paralimpikon a díjazottak között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 19:51
Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából dr. Fejes Andrást és Szabó Gézát is kitüntették.

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár pénteken, Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. A több mint száz díjazott között volt dr. Fejes András olimpiai bronzérmes parasportoló és Szabó Géza kupagyőztes labdarúgóedző is.dr. Fejes András olimpiai bronzérmes parasportoló és Szabó Géza kupagyőztes labdarúgóedző is.

A Pesti Vigadóban tartott rendezvényen Rétvári Bence a díjazottakat változást hozó embereknek nevezve kijelentette: ők nemcsak sodródtak az áramlattal, hanem változást hoztak, megváltoztatták környezetük életét. A kitüntetettek „olyanfajta pluszt képviselnek”, amely nélkül Magyarország nem gazdagodott volna – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a díjak odaítélésével minden magyar ember elismerését fejezik ki.

A kétszeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes parasportoló, pszichológus, dr. Fejes András – 2015-ben róla nevezték el Gyöngyösön a Városi Sportcsarnokot (Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok) – Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült, míg a hetvenes években a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatával kétszer Magyar Népköztársasági Kupát és egyszer bajnoki bronzérmet nyerő, az olimpiai válogatottnál pályaedzőként dolgozó Szabó Géza Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik