Kisvárda: lecserélték a címert, bemutatták az újat – kép, videó

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 15:33
null
A Kisvárda új címere
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy lecseréli a címerét, ezzel egy időben pedig be is mutatta az új emblémát.

A kisvardafc.hu beszámolója szerint a klubnál az utóbbi hónapokban jelentős változások indultak a pályán kívül is, ennek részeként pedig az arculatváltás mellett döntöttek.

A Kisvárda régi címere
A Kisvárda régi címere

A klubhonlap szerint első lépésként a címercsere mellett döntöttek, mivel a régi embléma nagyon hasonlított egy külföldi csapat – mint arról mi is beszámoltunk, a mexikói CD Guadalajara (becenevén a Chivas) – emblémájára, emiatt pedig sokszor elárasztották a spanyol nyelvű hozzászólók a szabolcsi együttes Facebook-oldalát – ezt a beszámoló szerint a Kisvárda-szurkolók sokszor nehezményezték, és a klub mindennapi munkáját is megnehezítette. A mexikói drukkerek szomorúan vették tudomásul a történteket, van, aki úgy fogalmazott, hogy „most elvesztettétek a mexikói rajongóitokat”.

Az új címer elkészítésébe a szurkolókat is bevonták, hogy minél jobban azonosulni tudjanak az új klubjelképpel.

„A szurkolók képviselőivel közösen határoztuk meg azokat a motívumokat, amelyeket mindenképpen tartalmaznia kellett az új címernek. A város címeréből a nyakára a farkával tekeredő sárkányt vettük át, amely a Kisvárda felemelkedését nagyban meghatározó Várday-család egykori címerének volt az alapmotívuma, mint az önfeláldozás szimbóluma. A sárkány egyben azt a fajta küzdést is jelképezi, amely a kisvárdaiakra és a csapatunkra is mindig jellemző volt, és szándékaink szerint az is marad. Nem maradhatott ki a címerből a vár sem, mint Kisvárdát leginkább jellemző idegenforgalmi látványosság. A színek megválasztásakor a piros-fehér klubszínek adottak voltak, ehhez társult az arany, szimbolizálva, hogy klubunk napjainkban a legszebb időszakát éli, egyben egyik jelentése szerint az önbizalmat is erősíti. A klasszikus futball-labda a hagyományokra utal, hiszen klubunk jövőre ünnepli alapításának 110 éves évfordulóját. A Várda feliratot pedig a Kisvárda váltja fel, hiszen az identitásunk szorosan a városhoz köthető” – áll a Kisvárda közleményében.

A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik