nemzetisport.hu 2019.10.13 10:33 Frissítve: 2019.10.13 11:16

Kisvárda: Grozavot megtartanák, házon belül is megoldhatják az edzőkérdést

Kinevezett vezetőedző nélkül játszotta le szombati felkészülési mérkőzését a Kisvárda  Master Good (melyen 1–0-ra kikapott az NB II-es Nyíregyházától). Ez az állapot kedd óta áll fenn, amikor az élvonalbeli csapatnál szerződést bontottak Miriuta Lászlóval. Azóta  a távozó szakvezető asszisztensei végzik a napi  munkát a négy forduló óta nyeretlen csapattal Kocsis János vezetésével.

Grozavot megtartaná a Kisvárda (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)

 

Kocsis Jánosnak nem ismeretlen neki a beugró szerepkör, hiszen tavaly Kondás Elemér távozása és Dajka László érkezése között irányította a csapatot, és Újpesten (0–1), valamint a Ferencváros elleni stadionavatón (0–2) is ő ült a kispadon.

„Az az első opció, hogy házon belül oldjuk meg az edzőkérdést, nem zárható ki, hogy a mostani felállás marad a szombati, kaposvári mérkőzésünkig – mondta érdeklődésünkre Révész Attila sportigazgató. – A szerződésbontás után hatvan napunk van arra, hogy megtaláljuk a végleges megoldást, s jelenleg fontosabb, hogy olyan szakember kezében legyen a gyeplő, aki ismeri csapatunkat, valamint az élvonalbeli mezőnyt is. Fontos meccsek előtt állunk, nincs idő a kísérletezésre.”  

Az is házon belüli megoldást jelentene, ha Dajka Lászlót neveznék ki újra kisvárdai vezetőedzőnek, neki van ugyanis az élvonalbeli munkavégzéshez szükséges edzői végzettsége (pro licenc). A korábbi válogatott futballista a tavaszi utolsó fordulóig dolgozott vezetőedzőként Kisvárdán, azóta a Várda  Labdarúgó Akadémia képzési igazgatójaként tevékenykedik.

A szombati edzőmeccset Busai Attila utolsó percben született szabadrúgásgóljával a Nyíregyháza Spartacus nyerte meg 1–0-ra, visszavágva ezzel a júliusi, Nyíregyházán elszenvedett 1–0-s vereségért. Akkor Gheorghe Grozav szerezte a gólt. Apropó, Grozav...

A 29-szeres román válogatott kisebb sérülés miatt kihagyta a szombati matinét, miközben elterjedt róla, hogy már-már a Ferencváros játékosának tekinthető. A Gazeta Sporturilor című román sportlap pénteki hírében arról számolt be, hogy értesülése szerint Gheorghe Grozav a télen elhagyja a Kisvárdát, és a Fradiba igazol. 

„Szó sincs ilyesmiről – hűtötte le a  kedélyeket Révész Attila. – Azért terjedhetett el ez a hír, mert a háttérben valóban elkezdtek dolgozni a klubváltásán, de idejében értesültünk róla, és közbe tudtunk lépni. Hogy hol tart az ügy, az a két klub belügyének tekinthető. A lényeg, Gheorghe Grozavot a bajnokság végéig érvényes  szerződés köti a Kisvárdához.” 

Megkerestük a szombaton ugyancsak felkészülési mérkőzést vívó  Ferencvárost, amely a Grozav-ügy  kapcsán jelezte: „Átigazolási sajtóhíreket az FTC nem kommentál, a fradi.hu honlapon bejelentett hírek tekinthetők hivatalosnak.”

A Nemzeti Sport információja szerint a Ferencváros nem tárgyalt a Kisvárdával a játékos szerződtetéséről.

A Kisvárdából nemcsak Gheorghe Grozav hagyta ki a szombati edzőmeccset, hanem a szintén sérült Roman Karaszjuk, Kovácsréti Márk és  Rubus Tamás is, Anderson Pico pedig a felkészülési időszakban a Gyirmót elleni edzőmeccsen kapott piros lap miatti, edzőmeccsekre vonatkozó eltiltását töltötte. Sztavrosz Cukalasznak a kaposvári találkozón jár le a hárommeccses eltiltása, emiatt őt is csak a  találkozó hajrájában vetették be.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kisvárda–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 0–1 (0–0)
Kisvárda:
Felipe (Zöldesi) – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Hej (Szőr) – Lucas (Cukalasz), Protics (Baranyai Á.) – Hugo Seco (Gosztonyi), Bumba, Sassá (Atamasz) – Tischler (Gyüre T.)
Nyíregyháza: Csorvási –Talabér (Motkó), Fodor F., Pejovics, Svedjuk – Sztaroszta (Busai), Cenaj (Ötvös B.), Szekszárdi (Végső), Tóth Á. (A. Kovác) – Szinanovics (Kártik), Hornyák (Tóth B.)
Gólszerző: Busai (90.)

 

 

2020.07.13 07:45:30

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Az élvonal legfiatalabb edzője azért dolgozott és tanult eddig, hogy ne okozzon csalódást.

2020.07.12 21:19:10

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT 

NS-VÉLEMÉNY. Vannak jó és rossz, alkalmas és alkalmatlan szakvezetők.

2020.07.12 13:38:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Rendre feltűnt szinte a pálya minden pontján, küzdött, harcolt, ő volt a száz százalék.

2020.07.11 20:33:18

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

„És amíg sok tréner kijelentette, hogy a fiatalok beépítése az eredménykényszer mellett lehetetlen, Hornyák Zsolt bizonyította, hogy nagyon is lehetséges.”