Kispad és páholy – Malonyai Péter jegyzete

MALONYAI PÉTERMALONYAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 22:02

Új életet kezd Révész Attila, ha úgy tetszik, változik a kisvárdai klubmodell. Hiába volt sportigazgató, belefolyt a napi munkába, a meccseken a kispadon ült. Hogy mi volt a munkamegosztás Dajka László edző és közötte, belső ügye a klubnak, mindenesetre Révész igazgató most bevallotta, nem volt egészséges megoldás, ezért elhatározta, hogy mostantól a stadion páholyában a helye.

A döntése megfellebbezhetetlen, a hatás- és jogkörök oldaláról egyértelműen, s azért is, mert a Kisvárda a 9. helyen végzett a mögöttünk lévő bajnokságban, bent maradt, sikerek után nem szokás moralizálgatni. Az viszont kérdés, megállja-e az igazgató, hogy távol maradjon a pályától, s ha lesznek úgymond rossz napjai, hogyan tűri mindezt Miriuta László, az új edző.

Egyébként esetében magától értetődik, hogy mindent tudni akar, tudnia kell, ami az övéinél történik, beosztásánál fogva ez nyilvánvaló, ám a személyisége is ezt diktálja. Egy korábbi interjúban olvastam, hogy megesett, úgy ellenőrizte egyik-másik játékosát, hogy felhívta, otthon van-e, s az igen válasz után megkérte, mesélje el, melyik tévéadón milyen műsor megy, sőt előfordult, hogy egy fotót küldetett velük, hogy lássa, tényleg otthon vannak-e. Ami engem illet, szellemes megoldásnak tartom, még úgy is, hogy nem vall feltétlen bizalomra. Ám egy-egy vezető szíve joga, de főleg tapasztalata, hogy kiben lát elkötelezettséget, és kiben nem.

Kisvárda lélekszáma 16 084 (2018), ehhez képest az átlagnézőszám (2262) figyelemre méltó. Feltételezem, családias a hangulat, legalábbis családiasabb, mint megszoktuk. Nem felejtem azt a régebbi, még NB II-es közvetítést, amikor a várdai drukkerek a lelátó utolsó sora feletti korlátnak dőlve szotyolázgatva nézték a meccset, egészen olyan volt, mint a régi szép időkben. Persze az még a régi SPORTTELEP volt, nem az új STADION, ahol, meglehet, más a módi. Az a kisvárosokban fellelhető (nálam egészséges) szokás viszont aligha változott, hogy a futball első emberének rangja van a városban. Ha úgy tetszik, valódi tekintélye, így magától értetődően száműzheti akár magát is a pálya széléről.

Mert páholyban van a kispadon is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik