Király jobb, mint Dibusz, Nagy Ádám az ősz embere – olvasóinknál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.20. 09:07
null
Nagy Ádám (balra) teljesítménye győzte meg leginkább olvasóinkat – ő lett az ősz játékosa az NSO-nál (Fotó: Hegedüs Gábor)
A labdarúgó NB I őszi szezonját követően már közzétettük a Nemzeti Sport értékelései alapján összeállított különböző listákat a játékosok teljesítményéről, a kapusokról, a mezőnyjátékosokról, illetve a posztonkénti rangsorokról. Most lássuk, hogyan értékelték az őszt a Nemzeti Sport Online olvasói, kik kerültek be posztonként az NSO csapatába!

 

Ahogy az NB I tabellája, úgy az NSO „álomcsapata” is nagy FTC-fölényt mutat, ugyanakkor nem minden poszton végeztek első helyen a Ferencváros játékosai, akik közül nyolcan kerültek be olvasóink legjobbjai közé.

AZ ŐSZ CSAPATA OLVASÓINKNÁL
Király Gábor (Haladás, 2912 szavazat) – Emir Dilaver (FTC, 3271), Michal Nalepa (FTC, 2856), Leandro (FTC, 3067), Cristian Ramírez (FTC, 3942) – Nagy Ádám (FTC, 5043), Gera Zoltán (FTC, 3842) – Balogh Norbert (DVSC, 2270), Kanta József (MTK, 2034), Roland Lamah (FTC, 2685) – Böde Dániel (FTC, 3869)

A kapusposzton a szombathelyi Király Gábor (Haladás, 2912 szavazat) végzett az élen voksolásunkon, aki a Nemzeti Sport osztályzatátlagai alapján is az első helyen végzett, az ősz legjobb játékosa lett. Az NSO szavazásán nagy versenyben, a voksok 45 százalékát begyűjtve előzte meg a ferencvárosi Dibusz Dénest.

A védelemben már egyetlen poszton sem volt ilyen kiélezett a verseny, az Emir Dilaver (3271 szavazat), Michal Nalepa (2856), Leandro (3067), Cristian Ramírez (3942) alkotta ferencvárosi négyes gyűjtött be a legtöbb szavazatot. Nem véletlenül, hiszen a legtöbbször ebben az összeállításban kezdő FTC-védelemmel szemben csak nyolc gólt szereztek az ellenfelek, a Fradi után a legkevesebb gólt az Újpest, a Videoton, a Paks és a Haladás kapta, egyaránt 19-et – több mint kétszer annyit, mint Dilaverék…

A négyesből a jobb oldali belső védő Nalepát tudták úgy ahogy „megszorongatni” (az újpesti Jonathan Heris három százalékkal maradt el). A balhátvéd Ramírez nemcsak nagy fölénnyel nyert (a voksok 65 százalékát gyűjtött be, 47 százalékkal többet, mint a második helyen végző debreceni Korhut Mihály), hanem a második legtöbb voksot kapta a teljes csapatból. Az ecuadori válogatott játékost nem véletlenül ismerték el a szurkolók: amellett, hogy a védelemben megfelelően tette a dolgát, szerzett három gólt és volt négy gólpassza is.

A legmeggyőzőbb teljesítményt azonban nem ő, hanem a 2015-ös esztendő legnagyobb felfedezettjének is nevezhető, ferencvárosi Nagy Ádám nyújtotta olvasóink szerint. A válogatottban az ősszel debütáló védekező középpályás 5043 voksot kapott (a kispesti Djordje Kamber 620 szavazattal végzett a második helyen), míg a többi poszton még a négyezret sem érték el a „győztesek”. A húszéves, ötszörös válogatott labdarúgó alighanem annak köszönheti ezt, hogy nemcsak a ferencvárosi drukkerek, hanem az ellenfelek szurkolói is elismerik a teljesítményét. Többek között azt, hogy általában 90 százalék fölötti pontossággal passzol, ami az ő posztján kimagasló eredmény. Ennek is köszönheti, hogy az NSO-nál neki ítéljük az ősz játékosa címet!

Olvasóinknál a belső középpályásoknál Gera Zoltán (3842) emelkedett ki az Újpest egyik vezére, Balogh Balázs (2023) és a Debrecenben ezen az őszön a középpályán gólerősen futballozó Tisza Tibor (471) előtt. Így akárcsak a Fradiban, „álomcsapatunkban” is Gera lett Nagy Ádám párja.

A támadóposztokon a négyből kettőben „győzött” ferencvárosi játékos. Az ezúttal a bal szélen számításba vett, ám az idény közben középen is játszó, négy gólt szerző Roland Lamah (2685) megelőzte a hétgólos Gyurcsó Ádámot (Videoton, 1817). A góllövőlistát 12 találattal vezető Böde Dániel (3869) a centerek vetélkedését nyerte meg az Újpest „Balotellije”, a 11 találatot szerző Mbaye Diagne (2370) előtt.

Kanta Józsefnek (MTK, 2034) nem volt ferencvárosi riválisa posztján a tudósítók véleménye alapján jelölt játékosok között, így Asmir Suljicot (Videoton, Újpest, 1759) megelőzve végzett az első helyen a támadó középpályások között.

A debreceni Balogh Norbert (2270) viszont két ferencvárosi vetélytársat is megelőzött a jobbszélsők versenyében, Varga Rolandot (FTC, 1969) és Stanislav Sestákot (FTC, 957). Az őszt az NB I-ben három góllal és két gólpasszal záró, 19 éves támadót Nagy Ádám mellett az év másik nagy felfedezettjének is nevezhetjük.

A POSZTONKÉNTI VOKSOLÁSOK RÉSZLETES EREDMÉNYEIT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik