Király Gábor visszavonult; légiósuralom az NB I-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.22. 22:58
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Egy korszakos egyéniséggel szegényebb lett a magyar labdarúgás: a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor bejelentette, hogy befejezi profi pályafutását. A karrierje Szombathelyről indult és a vasi fővárosban ért véget. Hogy a közben eltelt huszonhat esztendő alatt mi minden történt vele itthon és légiósként Németországban meg Angliában, összefoglaltuk cikkünkben. S megszólaltattunk egy másik szombathelyi kapuslegendát, Hegedűs Pétert, aki elmondta, miért javasolta már korábban is Királynak a visszavonulást.
Egy korszakos egyéniséggel szegényebb lett a magyar labdarúgás: a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor bejelentette, hogy befejezi profi pályafutását.
A karrierje Szombathelyről indult és a vasi fővárosban ért véget. Hogy a közben eltelt huszonhat esztendő alatt mi minden történt vele itthon és légiósként Németországban meg Angliában, összefoglaltuk cikkünkben. S megszólaltattunk egy másik szombathelyi kapuslegendát, Hegedűs Pétert, aki elmondta, miért javasolta már korábban is Királynak a visszavonulást.

A labdarúgó-bajnokság befejezését követően szokás szerint elkészítettük az NB I abszolút rangsorát. A kapusok mezőnyében a kisvárdaiak brazil futballistája, Felipe, míg a mezőnyjátékosok között a Ferencváros uruguayi középpályása, Fernando Gorriarán végzett az első helyen tudósítóink osztályzatai alapján. Utóbbi már megkezdte a nyári szabadságát, a kapuvédő azonban a hazautazása előtt még nyilatkozott lapunknak, és arról is beszélt, miként élte meg az idény elejét, a sorozatos vereségeket.

Hátsó füves című sorozatunkban – amelynek keretében a magyar futball rejtett tájain barangolunk – ez alkalommal Mezőberényben jártunk. Egy évek óta a társadalom peremén élő gyerekeket segítő, nevelő 37 éves fiatalember, Lugosi Zoltán volt a kalauzunk, aki Szolnokon született, Budapesten járt iskolába, ahol a suliválogatottban együtt futballozott Torghelle Sándorral. Riportunkból kiderül, miért jelentett az életében meghatározó eseményt, amikor a DVSC elleni BL-találkozón élőben látta, miként meccsel a Fiorentina edzője, Cesare Prandelli.

Munkatársunk Monte-Carlóból küldte tudósítását, ahol vasárnap rendezik meg a Formula–1-es Monacói Nagydíjat. Ez a verseny azonban egészen biztosan más lesz, mint az eddigiek, az autósport világa ugyanis Niki Laudát gyászolja. Mint helyszíni riportunkból kiderül, a máskor mindig pezsgő paddock is szomorú és kihalt hely képét mutatta, sőt még az ég is elkomorult, szürke felhők takarták el a napot. A címvédő Lewis Hamilton nem állt az újságírók elé; hogy a többiek miként emlékeztek az osztrák F1-es legendára, megtudják írásunkból.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik