nemzetisport.hu 2019.05.22 22:58 Frissítve: 2019.05.22 23:14

Király Gábor visszavonult; légiósuralom az NB I-ben

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Egy korszakos egyéniséggel szegényebb lett a magyar labdarúgás: a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor bejelentette, hogy befejezi profi pályafutását. A karrierje Szombathelyről indult és a vasi fővárosban ért véget. Hogy a közben eltelt huszonhat esztendő alatt mi minden történt vele itthon és légiósként Németországban meg Angliában, összefoglaltuk cikkünkben. S megszólaltattunk egy másik szombathelyi kapuslegendát, Hegedűs Pétert, aki elmondta, miért javasolta már korábban is Királynak a visszavonulást.

A labdarúgó-bajnokság befejezését követően szokás szerint elkészítettük az NB I abszolút rangsorát. A kapusok mezőnyében a kisvárdaiak brazil futballistája, Felipe, míg a mezőnyjátékosok között a Ferencváros uruguayi középpályása, Fernando Gorriarán végzett az első helyen tudósítóink osztályzatai alapján. Utóbbi már megkezdte a nyári szabadságát, a kapuvédő azonban a hazautazása előtt még nyilatkozott lapunknak, és arról is beszélt, miként élte meg az idény elejét, a sorozatos vereségeket.

Hátsó füves című sorozatunkban – amelynek keretében a magyar futball rejtett tájain barangolunk – ez alkalommal Mezőberényben jártunk. Egy évek óta a társadalom peremén élő gyerekeket segítő, nevelő 37 éves fiatalember, Lugosi Zoltán volt a kalauzunk, aki Szolnokon született, Budapesten járt iskolába, ahol a suliválogatottban együtt futballozott Torghelle Sándorral. Riportunkból kiderül, miért jelentett az életében meghatározó eseményt, amikor a DVSC elleni BL-találkozón élőben látta, miként meccsel a Fiorentina edzője, Cesare Prandelli.

Munkatársunk Monte-Carlóból küldte tudósítását, ahol vasárnap rendezik meg a Formula–1-es Monacói Nagydíjat. Ez a verseny azonban egészen biztosan más lesz, mint az eddigiek, az autósport világa ugyanis Niki Laudát gyászolja. Mint helyszíni riportunkból kiderül, a máskor mindig pezsgő paddock is szomorú és kihalt hely képét mutatta, sőt még az ég is elkomorult, szürke felhők takarták el a napot. A címvédő Lewis Hamilton nem állt az újságírók elé; hogy a többiek miként emlékeztek az osztrák F1-es legendára, megtudják írásunkból.

 

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.

2020.02.17 16:11:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Olekszandr Zubkov, Radó András, Davide Lanzafame, Szappanos Péter – a forduló főszereplői.

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.