nemzetisport.hu 2019.05.13 23:52 Frissítve: 2019.05.14 08:56

Ki lesz az NB I gólkirálya?; 4 oldalas melléklet a női BL-döntőről

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

• Hol van már az az idő, amikor Deák Ferenc 66 góllal lett az NB I gólkirálya? Egy fordulóval az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényének zárása előtt a góllövőlistát a kispesti Holender Filip és a ferencvárosi Davide Lanzafame vezeti 15 találattal. Az utolsó körben természetesen még javíthatnak a statisztikájukon, de ha maradna a jelenlegi helyzet, az azt jelentené, hogy 1958–1959 óta a legkevesebb góllal lehettek játékosok a hazai élvonalban gólkirályok. Hogy mi lehet mindennek az oka, arra egykori gólerős csatárokkal kerestük a választ.

• Négyoldalas mellékletünk ez alkalommal a szombati női labdarúgó Bajnokok Ligája- döntőről szól. Az összeállításban megszólal Berkesi Judit, aki az esemény nagykövete; a televíziós riporter elmeséli, miként kapta meg e megtisztelő feladatot. Bemutatjuk a két résztvevőt, a Lyont és a Barcelonát, megtudhatják, ki lesz a találkozó játékvezetője és az est egyetlen hivatalos magyar közreműködője. A magyar válogatott szövetségi edzője, Markó Edina a francia címvédő együttes sztárja, Marozsán Dzsenifer cipőjéről is elárul egy érdekességet.

• Befejezi pályafutását Sándor Renáta. A 28 éves röplabdázó klubszinten már befejezte a karrierjét, méghozzá remek sikerrel: az Allianz MTV Stuttgart német bajnok lett. Az ütőjátékos a Nemzeti Sportnak elmondta, az utóbbi időben kevesebb percet tölthetett a pályán, s emiatt már nem élvezte annyira a játékot. Nem akarta elhúzni a pályafutását, igyekszik mielőbb elkezdi a civil életét, no és a családalapítás is téma már. A pályafutásának azonban egyelőre nincs teljesen vége, mert a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon még a válogatott rendelkezésére áll.

• Noha tervezte, végül nem indult el a múlt hétvégi rangsoroló versenyen Fazekas-Zur Krisztina. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos ez alkalommal (is) edző-férjére, Rami Zurra hallgatott, aki szerint még nem produkált olyan időeredményeket, hogy érdemes lett volna versenyeznie. A Graboplast Győr sportolója lapunknak maga is elismerte, hogy egyelőre nincs olyan formában, amilyenben szeretett volna lenni mostanra. Ennek oka, hogy két hete még otthon, Kaliforniában edzett, s az átállás meg az itteni berendezkedés sok energiáját elvitte. Hogy mi az idei és a távlati célja, kiderül interjúnkból.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.

2020.02.17 16:11:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Olekszandr Zubkov, Radó András, Davide Lanzafame, Szappanos Péter – a forduló főszereplői.

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.