Kaposváron is nyert, így élre állt a KTE

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.03. 19:00
null
A Budapest Honvéd után a Kaposvárt is legyőzte a Kecskemét (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I 2. fordulójában a Kaposvári Rákóczi a KTE-Phoenix Mecano csapatát fogadta, és a vendégek 2–1-re nyertek. Második győzelmükkel a kecskemétiek pillanatnyilag vezetik a tabellát, míg a Rákóczi maradt az utolsó helyen.

 

Nem rajtolt jól a bajnokságban a Kaposvár, mert ugyan vezetni tudott az első fordulóban Debrecenben, de egy kiállítás után súlyos, 7–1-es vereségbe szaladt bele, s azonnal a tabella alján találta magát. Ráadásul a Kecskemét elleni hazai meccs sem kezdődött sikeresen, hiszen a vendégek már a 6. percben vezetéshez jutottak: bal oldali szöglet után Mogyorósi József lőtt 10 méterről középről, kapásból a kapu jobb felső sarkába (0–1).

Közel negyedórának kellett eltelnie ahhoz, hogy magukhoz térjenek a hazaiak, igaz, ezt követően át is vették a játék irányítását, s előbb Drazsen Okuka lövését, majd Adrian Markus fejesét kellett védenie Németh Viktornak. A 21. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Balázs Benjámin ívelt be egy szabadrúgást a jobb oldalról, s a középen érkező Iulian Petrache 8 méterről a kapu közepébe fejelt (1–1).

A hazaiak maradtak támadásban, amelyet Jánvári Gábor lövése is jelzett, Németh kapus azonban ezúttal magabiztosan hárított. A 32. percben azonban némileg váratlanul megint a vendégek szereztek vezetést: Leo jobb oldali beadására Balázs Zsolt és Forró Gyula érkezett. Előbbi 6 méterről lőtt, ezt Posza Zsolt még bravúrral védeni tudta, de a labda kipattant róla, éppen Forró elé, aki 3 méterről a kapu jobb oldalába bólintott (1–2).

Négy perccel később megint egyenlíthettek volna a hazaiak, de Balázs Benjámin 16 méteres lövése végül nem a kapuba, hanem a mezőnybe pattant ki a jobb oldali kapufáról. Ezzel viszont el is lőtték a csapatok a puskaporukat az első játékrészben.

A szünetben új erőre kaptak a hazaiak, a fordulást követően Bojan Vrucina, majd Markus lövése szállt a kapu fölé, Balázs Benjámin kísérletét pedig Németh kapus fogta.

Később – talán a meleg miatt – némileg alábbhagyott a kaposváriak lelkesedése, bár a csereként beálló Bőle Lukács lövését bravúrral kellett szögletre tolnia a kapusnak. A túloldalon Balázs Zsolt veszélyeztetett, hasonló eredménnyel. Küzdöttek ugyan becsülettel a hazaiak, de egyenlíteniük nem sikerült, így maradt számukra az újabb vereség ténye, míg a kecskemétiek második sikerüket könyvelhetik el, amivel a tabella élére kerültek.

NB I
2. FORDULÓ
KAPOSVÁR–KECSKEMÉT 1–2
(Petrache 21., ill. Mogyorósi 6., Forró 32.)

 

ÉRDEKESSÉGEK A TALÁLKOZÓRÓL

♦ Amióta a Kaposvár visszakerült az NB I-be – azaz 2004 nyarától – a múlt heti, Debrecen elleni 7–1-es zakó a legsúlyosabb bajnoki veresége a somogyi csapatnak.

♦ Előző hat NB I-es meccséből csupán egyet nyert meg a Rákóczi.

♦ Pályaválasztóként 6–5–4 volt a Kaposvár mérlege az előző kiírásban. Utóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén veretlen maradt a Rákóczi: legyőzte a Haladást (3–2) és a Paksot (1–0), és 1–1-et játszott a Diósgyőrrel.

♦ 2012. november 23. óta (Kaposvár–MTK) nem játszott 0–0-t a Rákóczi, azóta tehát mindegyik (sorozatban tizenöt) bajnokiján esett gól.

♦ Győzelemmel zárta az előző bajnokságot, és győzelemmel nyitotta az új szezont a KTE – a Paks elleni májusi sikernél még Horváth Ferenc volt a vezetőedzője, a múlt heti Honvéd-verésnél már Bekő Balázs ült a kispadon.

♦ Utóbbi hat idegenbeli bajnokijából hármat megnyert és csupán egyet veszített el (Diósgyőrben, 2–1-re) a KTE.

♦ Az előző szezonban 6–3–6 volt a kecskeméti lila-fehérek mérlege vendégként, ez az 5. legjobb mutató volt a mezőnyben. Hat idegenbeli győzelméből ötöt úgy ért el a csapat, hogy nem kapott gólt: Pécsen, az Egri FC otthonában, Siófokon, Pápán és Pakson sem kapitulált a védelme.

♦ Korábban a másodosztályban is találkozott egymással a két együttes, 2008-tól viszont már az élvonalban „randevúznak": Kaposváron ötször játszottak, négyszer a hazaiak győztek (mind a négy alkalommal 2–1-re!), egyszer – éppen legutóbb, március 8-án – a KTE nyert, méghozzá 3–2-re. A gólkülönbség 10–7 a Rákóczi javára.

♦ Az egymás elleni NB I-es összmérleg: 10 mérkőzés, hat kaposvári és négy kecskeméti győzelem – döntetlent még nem játszottak egymás ellen az élvonalban.

NB I, 2. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 2., péntek
19.00 MVM Paks–Pécsi MFC 2–1 Andó-Szabó Sándor
Augusztus 3., szombat
16.30 Diósgyőri VTK–MTK Budapest 2–2 Bognár Tamás
19.00 Kaposvári Rákóczi–KTE-Phoenix Mecano 1–2 Erdős József
19.00 Haladás–Győri ETO FC 2–2
Solymosi Péter
21.00 Puskás Akadémia FC–Újpest FC (M2) Farkas Ádám
Augusztus 4., vasárnap
16.30 Ferencváros–Videoton (Duna Tv) Kassai Viktor
18.30 Bp. Honvéd–Lombard Pápa (Sport2) Fábián Mihály
20.30 Debreceni VSC-Teva–Mezőkövesd-Zsóry (Sport2) Vad II István
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik