P. K. 2019.07.17 07:40 Frissítve: 2019.07.18 21:09

Kaposvár: aláírt a horvát középpályás, a Honvéd fiatalja marad

Korábban előre jeleztük, hogy a legutóbb Zalaegerszegen futballozó horvát középpályás, Aljosa Vojnovic Kaposváron folytathatja pályafutását, és a somogyiak azóta be is jelentették a szerződtetését.

Vojnovic (jobbra) Kaposváron folytatja (Fotó: rakoczifc.hu)

 

A 33 éves Aljosa Vojnovic sokáig Eszéken nevelkedett, majd több országban is futballozott. Tavaly az NB II-be, a ZTE-hez szerződött, de éppen a Kaposvár elleni meccsen megsérült, keresztszalag-szakadást szenvedett, így csak hét bajnoki meccsen szerepelhetett, ezeken két gólt szerzett. Szerződése lejártával távozott az élvonalba szintén feljutó zalaiaktól és most kétéves szerződést kötött a Kaposvárral.

„Nagy lehetőséget kaptam azzal, hogy az NB I-ben szerepelhetek. Bízom benne, hogy sérülésmentes idényem lesz. Motivált vagyok, remek felkészülési időszakban vagyunk, keményen edzünk, a szakmai stáb megpróbálja kihozni belőlünk a legjobbat”
– nyilatkozta Aljosa Vojnovic a rakoczifc.hu-nak.

További hír a Kaposvárral kapcsolatban, hogy Tömösvári Bálint még egy évig az élvonalba jutott csapatban szerepelhet. A támadó továbbra is kölcsönben játszik Kaposváron, hiszen a Budapest Honvéd labdarúgója. A 21 éves, magyar bajnok futballista az előző szezonban 28 bajnoki, illetve két Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára, összesen háromszor volt eredményes.

Herzsenyák Áron viszont nem tart a somogyi együttessel az élvonalba. A fiatal támadót az előző bajnoki évadban sérülés is hátráltatta, így kevés mérkőzésen – konkrétan két Magyar Kupa-találkozón – tudott pályára lépni. A 20 éves labdarúgó a 2017–2018-as szezonban még jobbára az U19-es csapatban szerepelt, de harmadosztályú bajnokikon is lehetőséget kapott.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC-NÉL
Érkezők: Csiki Norbert (Budaörs, szabadon igazolhatóként), Nagy Richárd (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Tóth Gergely (Vác FC), Aljosa Vojnovic (horvát, ZTE, szabadon igazolhatóként) 
Kölcsönbe érkezők: Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd – ismét kölcsönvették)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:
Távozók: Csernák Martin (érdeklődik iránta: Nyíregyháza), Herzsenyák Áron (szabadon igazolható), Horváth Ferenc (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.

2020.02.15 22:45:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mit kaptak, legfeljebb érzelmi kérdés lehet.

2020.02.15 23:05:15

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.02.15 10:24:21

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem is az újabb három pont, hanem maga a Mol Fehérvár FC elleni győzelem ténye a nagyon fontos.