P. K. 2019.07.17 07:40 Frissítve: 2019.07.18 21:09

Kaposvár: aláírt a horvát középpályás, a Honvéd fiatalja marad

Korábban előre jeleztük, hogy a legutóbb Zalaegerszegen futballozó horvát középpályás, Aljosa Vojnovic Kaposváron folytathatja pályafutását, és a somogyiak azóta be is jelentették a szerződtetését.

Vojnovic (jobbra) Kaposváron folytatja (Fotó: rakoczifc.hu)

 

A 33 éves Aljosa Vojnovic sokáig Eszéken nevelkedett, majd több országban is futballozott. Tavaly az NB II-be, a ZTE-hez szerződött, de éppen a Kaposvár elleni meccsen megsérült, keresztszalag-szakadást szenvedett, így csak hét bajnoki meccsen szerepelhetett, ezeken két gólt szerzett. Szerződése lejártával távozott az élvonalba szintén feljutó zalaiaktól és most kétéves szerződést kötött a Kaposvárral.

„Nagy lehetőséget kaptam azzal, hogy az NB I-ben szerepelhetek. Bízom benne, hogy sérülésmentes idényem lesz. Motivált vagyok, remek felkészülési időszakban vagyunk, keményen edzünk, a szakmai stáb megpróbálja kihozni belőlünk a legjobbat”
– nyilatkozta Aljosa Vojnovic a rakoczifc.hu-nak.

További hír a Kaposvárral kapcsolatban, hogy Tömösvári Bálint még egy évig az élvonalba jutott csapatban szerepelhet. A támadó továbbra is kölcsönben játszik Kaposváron, hiszen a Budapest Honvéd labdarúgója. A 21 éves, magyar bajnok futballista az előző szezonban 28 bajnoki, illetve két Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára, összesen háromszor volt eredményes.

Herzsenyák Áron viszont nem tart a somogyi együttessel az élvonalba. A fiatal támadót az előző bajnoki évadban sérülés is hátráltatta, így kevés mérkőzésen – konkrétan két Magyar Kupa-találkozón – tudott pályára lépni. A 20 éves labdarúgó a 2017–2018-as szezonban még jobbára az U19-es csapatban szerepelt, de harmadosztályú bajnokikon is lehetőséget kapott.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC-NÉL
Érkezők: Csiki Norbert (Budaörs, szabadon igazolhatóként), Nagy Richárd (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Tóth Gergely (Vác FC), Aljosa Vojnovic (horvát, ZTE, szabadon igazolhatóként) 
Kölcsönbe érkezők: Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd – ismét kölcsönvették)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:
Távozók: Csernák Martin (érdeklődik iránta: Nyíregyháza), Herzsenyák Áron (szabadon igazolható), Horváth Ferenc (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.