Kanta: Eddig kevés sikerélményem volt az FTC ellen

Vágólapra másolva!
2012.11.03. 10:29
null
Kanta Józsefnek (balra) eddig kevés sikerélménye volt a Fradi ellen (Fotó: NS-archív)
Címkék
Szombaton négy mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB I-ben, a legizgalmasabbnak az MTK–Ferencváros örökrangadó ígérkezik. A címvédő DVSC-Teva az MVM Paksot fogadja, a nyugati rangadón a Lombard a Haladást. A sereghajtó Siófok a Pécs vendége lesz.

 

Az MTK Budapest huszonnyolc esztendős játékmestere, Kanta József nem titkolja, szeret a Ferencváros ellen futballozni, ugyanakkor hozzáteszi, eddig kevés sikerélményben volt része a párharc során. Hogy javít-e statisztikáján, az szombaton kiderül, arra mindenesetre jó esély kínálkozik, hogy a 201. örökrangadó emlékezetes kilencven percet hoz.

„Aki azt állítja, a Fradi elleni találkozó semmivel sem különb a többinél, az nem mond igazat – mondta az MTK Budapest csapatkapitánya, a kétszeres válogatott Kanta József a Nemzeti Sportnak. – Mert nézzük az MTK-t. Mindenki tudja, rendre kevés néző van a stadionunkban, ám amikor a Ferencvárost fogadjuk, a mi szimpatizánsaink közül is többen jönnek el, nem is beszélve a vendégek drukkereiről. Ilyenkor a sajtó is többet foglalkozik velünk, nagyobb a felhajtás körülöttünk, egyvalami azonban biztosan nem változik: az edzéseken ugyanúgy készülünk, mintha egy kevésbé neves csapat lenne az ellenfelünk.”

HULLHATNAK A PÉCSI FEJEK

Feleki Attila, a PMFC ügyvezetője látogatást tett az öltözőben, s mindennemű szankciót és ultimátumot mellőzve kérte a keret tagjait, a hátralévő öt bajnokin valamennyi labdarúgó úgy bizonyítson, hogy a jövőben is a PMFC alkalmazásában állhasson.

„A Siófok elleni bajnokiból nehezen jöhetünk ki jól, mert ha győzünk a nyeretlen csapat ellen, mindenki természetesnek veszi az eredményt, minden más esetben azonban porba hullhat a már guillotine-ban lévő fejünk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Feleki Attila.

„Nem hallgathatom el, eddig nagyon kevés sikerélményben volt részem a párharcok során – tette hozzá Kanta, aki szeret az FTC ellen játszani. – Az Üllői úton például még pontot sem szereztünk, amikor én is pályára léptem, de hazai pályán is csak egyetlen győztes örökrangadóra emlékszem. És ez még akkor sem sok, ha tudom, a Ferencváros a közelmúltban három esztendőt töltött el a második vonalban, valamint az előző bajnoki évad az MTK-nak is az NB II-t jelentette.”

Ha fentről lefelé figyeljük a tabellát, bizony kell némi idő, mire megpillanthatjuk az MVM Paksot – a Tolna megyei együttes meglepetésre a hátsó régióban szerénykedik. Csernyánszki Norbert, az együttes kapusa sikerként könyvelné el, ha egy ponttal gazdagodnának szombat este az Oláh Gábor utcában – pechükre Ibrahima Sidibe már nem a debreceni védelemben kap szerepet.

„Emlékszem, amikor a Loki futballistája voltam, Ibrahima Sidibével együtt játszottam, s bizony akadt arra példa, hogy a légiós a bal oldali védő posztján bizonyított – fogalmazott Csernyánszki Norbert a Nemzeti Sportnak adott interjúban. – Kétségtelen, a Videoton ellen finoman szólva sem brillírozott középső védőként, de nemcsak ő teljesített haloványabban, hanem az egész csapat is. Biztos vagyok benne, hogy egykori klubom nem játszik még egyszer olyan gyengén, mint Székesfehérváron, s leginkább abban reménykedem, hogy mi sem játszunk a jövőben olyan lagymatagul, mint az MTK ellen a múlt héten…”

„Ha a rettentően nehéz sorozat előtt felajánlják, hogy ezeken a meccseken egy-egy pontot szerzünk, az MTK elleni ikszet kivéve elfogadtam volna, de a Lokival szembeni egy pontra is azonnal rábólintanék… Persze nyerni szeretnénk Debrecenben, van is rá esélyünk, hiszen a védelmünk összeállt, amióta Tomiszlav Szivics a vezetőedzőnk, hét bajnokin csak hat gólt kaptunk. Azt viszont el kell ismerni, a támadásaink akadoznak, az utóbbi öt találkozón csak három gólt szereztünk, és ez bizony nagyon kevés” – tette hozzá a paksiak kapusa.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának elmondta: szervezett, agresszívan futballozó Paksot vár, csapata a saját játékát fogja játszani.

„Több jó futballistájuk van, válogatott játékosok találhatók a keretben – mondta Kondás Elemér a Pakssal kapcsolatban. – Kifejezetten jó csapatnak tartom a Paksot, láttam néhány mérkőzését az utóbbi időben. Szervezetten, agresszíven és lendületesen futballoznak, azzal nem kell foglalkoznunk, hogy milyen eredményeket értek el az elmúlt időszakban. Saját magunkkal kell törődni, mint ahogy tettük eddig is. Tiszteltjük, becsüljük az ellenfelünket, látjuk az értékeiket. A célunk ezúttal is az, hogy eredményesen szerepeljünk a mérkőzésen. Ami a sérülteket illeti, Szűcs István felépült, kondicionálisan kell még utolérnie magát. Remélhetőleg Mészáros Norbert tudja vállalni a játékot, Czvitkovics Péter és Selim Bouadla még nincsenek teljesen jó állapotban, vannak lemaradásaik.”

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik