Kabát: Szerencsére nincs idő a siránkozásra

Vágólapra másolva!
2014.05.06. 14:19
null
Kabát Péter gyorsan feledtetné az MTK elleni kellemetlen élményeket (Fotó: Fuszek Gábor)
Három héten belül harmadszor is megmérkőzik egymással az Újpest és az MTK labdarúgócsapata: a keddi, Megyeri úti összecsapás arról dönt, hogy melyik együttes lesz érdekelve a Magyar Kupa május 25-i fináléjában.

 

A „trilógia” első felvonásán (az MK-ban) az Újpest idegenben játszott gól nélküli döntetlent, vagyis ha saját pályáján bármilyen különbséggel legyőzi a riválisát, akkor döntőt játszhat. Akár azt is állíthatnánk, a lilák kedvező helyzetben vannak, ha nem tudnánk, milyen formát mutat a két csapat a bajnokságban, és hogy szombaton miként végződött az egymás elleni mérkőzésük. Nos, míg az Újpest a legutóbbi hat meccséből egy döntetlen mellett ötöt elveszített, addig az MTK öt fellépéséből négyet sikerrel zárt, ráadásul szombaton éppen a Szusza Ferenc Stadionban aratott 4–0-s győzelmet.

„A bajnokságban nagy pofonba szaladtunk bele az MTK ellen, de szerencsére nincs sok idő a siránkozásra, kedden máris lehet javítani – mondta Kabát Péter, az újpestiek 16-szoros válogatott támadója. – Mint minden vereség, így a szombati is fájdalmas, de lezártuk a történteket, és arra készülünk, hogy kiharcoljuk a fináléba jutást. Be akarjuk bizonyítani, nem vagyunk annyira rosszak, mint azt a bajnoki tabella mutatja, döntőt akarunk játszani. Nem rossz, hogy az első meccs nulla-nullára végződött, de egyben csalóka is az eredmény: ha az MTK betalál, nekünk muszáj eggyel több gólt szereznünk. Az ellenfelünk a hétvégi győzelem miatt minden bizonnyal önbizalommal telve érkezik hozzánk, de ez nem számít. Nekünk hazai pályán ki kell harcolnunk a továbbjutást!”

A jól értesültek tudni vélik, az Újpest–MTK összevetésben a bajnoki győzelem a kiesés elől menekülő MTK számára volt fontosabb, a kupadöntőben pedig inkább az Újpest szeretne ott lenni, így kedden minden bizonnyal a hazai együttes nyer majd. Maradjunk annyiban, az érvelés sántít, már csak azért is, mert a bajnoki találkozó előtt csak egy pont választotta el a két csapatot egymástól – vagyis mindkét oldal egyformán veszélyeztetve volt. Arról nem is beszélve, hogy egy labdarúgó túl sokszor azért nem lép pályára a Magyar Kupa döntőjében.

„A szombati bajnokit megelőzően szinte egyformán állt a két csapat, vagyis az Újpestnek éppolyan fontos volt a győzelem, mint az MTK-nak – érvelt Kanta József, az MTK csapatkapitánya. – Szerencsére nekünk jött ki jobban a lépés, de nagyot hibáznánk, ha most a bajnoki meccsből indulnánk ki. Biztos vagyok benne, a hazaiak kettőzött erővel lépnek pályára, de talán mondanom sem kell, mi is a döntőbe vágyunk. Mi sem futottunk eddig túlzottan fényes szezont, a kupafinálé, az esetleges győzelem viszont hatalmas motivációt jelent. Magyar Kupa-győztes még nem voltam, nagyon nagy vágyam, hogy egyszer magasba emeljem a serleget – ehhez túl kell jutnunk az Újpesten. Jó passzban vagyunk, a bajnokságban ráéreztünk a győzelem ízére, mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.”

HA A DVSC DUPLÁZIK, A DÖNTŐS MEHET AZ EL-SELEJTEZŐBE
Az MTK labdarúgócsapatának hivatalos Facebook-oldala arról számol be, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség a klubnak megerősítette: a DVSC-Teva esetleges Magyar Kupa-sikere esetén – ha a listavezető Loki a bajnokságot is megnyerné – a kupadöntő vesztese indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

„Klubunk az MLSZ segítségével utánajárt a nemzetközi szövetségnél, hogy az európai kupákban kik szerezhetnek indulási jogot. A válaszból kiderült, hogy ha a Magyar Kupát a bajnokcsapat hódítja el, akkor a kupa ezüstérmese (ebben az évben utoljára) szerez indulási jogot az Európa-liga selejtezőjében” – írja az oldal.
EDDIG SIMA VOLT AZ ÚT
ÚJPEST
Bajai LSE–Újpest 0–6G: Lázár B. (4), Simon K., Szankovics
Ferencváros–Újpest 0–0
Újpest–Ferencváros 1–0G: Vasziljevics
Pécs–Újpest 1–3G: Pölöskey P., ill. Vasziljevics (3)
Újpest–Pécs 4–0G: Zamostny (2), Balogh B., Suljic
MTK
Szeged 2011–MTK 0–2G: Eppel, Varga Sz.
Kecskemét–MTK 0–3G: Vass P., Horváth Zs., Kanta J.
MTK–Kecskemét 1–0G: Kanta J.
MTK–Győri ETO 2–0G: Torghelle, Kanta J.
Győri ETO–MTK 3–3G: Pátkai, Varga R., Andrics, ill. Kanta J. (2), Eppel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik