Kabát: Nyerni akarunk!; Böde: Ez is csak egy bajnoki

Vágólapra másolva!
2012.08.19. 10:58
null
Kabát és Böde is nyerni akar a derbin (Fotó: NS-montázs)
És akkor a rangadó... Vasárnap újra összecsap az Újpest és a Ferencváros, hogy eldöntse, fél évig melyik szurkolótábor froclizhatja széles mosollyal a másikat. A remek hangulat garantált, a jó meccs pedig remélhető – ennek érdekében Kabát Péter és Böde Dániel is sokat tehet.

 

Kabát Péter kulcsfigura lehet a vasárnapi mérkőzésen. Az újpesti támadó eddig három alkalommal lépett pályára a Ferencváros ellen lila-fehérben, és két gólt szerzett. Megy neki a derbiken, csakhogy az Újpest még nem nyert ebben a bajnokságban.

„Pedig egyre jobbak vagyunk – vágta rá a nyeretlenséget firtató felvetésre a támadó. – Sok az új játékosunk, össze kell még állnunk, de minden meccsen, minden héten egyre jobb teljesítmény nyújtunk. Az eddig szerzett egy pont nem valami fényes teljesítmény, de minden nappal előrébb tartunk. Hazai pályán nyerni akarunk a Ferencváros ellen, mert égető szükségünk van a három pontra."

„Nemhogy az eddigi mutató nem érdekes, semmi sem számít, csak az, hogy adott napon mit tud kihozni magából egy-egy csapat – mondta a játékos. – Mi az az apróság, ami mindent eldönthet? Talán a nyugalom. Egy ilyen feszült légkörű találkozón sokat ér a higgadtság. Nálunk csak ez a meccs a téma. Nem egy korábbi, nem egy régi, csak az, ami ránk vár vasárnap. Ezt mindenképpen meg kell nyerni! Erre a sikerre vár mindenki."

Ha valakire, akkor Böde Dánielre mindenképpen oda kell majd figyelniük az újpestieknek. A Ferencváros nyáron igazolt támadó középpályása jó játékos, annak ellenére, hogy az Üllői úton egyelőre nem tett csodát. Kabát Péter szerint igen veszélyes játékosról van szó.

„A Paksot és a Ferencvárost nem lehet összehasonlítani. Jó csapatból került az Üllői útra a játékos, de ott teher nélkül játszhatott. A mostani klubjában nagyobb rajta a nyomás, talán még nem szokta meg a közeget. Biztosan bizonyítani akar majd ellenünk is, de neki most nem szabad örülnie, csak nekünk."

Akinek nem szabad örülnie, az most első bálozó lesz, de különösebben nem izgul a nagy „tánc" előtt, sőt...

„Ez is csak egy bajnoki az idei harminc közül – érvel logikusan a nyáron Paksról a Ferencvároshoz igazoló Böde Dániel. – Minden tiszteletem az Újpesté, ám ugyanúgy készülök ellene, mintha a Pápával vagy a Siófokkal csapnánk össze. Magunkkal foglalkozunk, nem a vetélytársunkkal, úgy vagyok vele, a lila-fehérek alkalmazkodjanak hozzánk, ne mi hozzájuk. Ha így lesz, rosszul már nem jöhetünk ki a meccsből."

A középpályás, ugyebár, még nem volt részvevője a presztízscsatának, mi több, a helyszínen sem tekintett meg egyetlen Újpest–Fradit sem.

„Még nézőként sem jártam az Üllői vagy a Megyeri úton, legfeljebb tévénéző voltam... – eleveníti fel a párharchoz köthető eddigi élményeit a zöldek 13-asa. – Ettől függetlenül nem kellett velem külön elbeszélgetni arról, mi vár rám vasárnap délután – a derbit amúgy sem kell bemutatni senkinek. Az ember vagy átérzi, mit jelent egy ilyen mérkőzésen játszani, vagy nem. Nem tagadom, ahogy közeledett a találkozó napja, úgy nőtt bennünk a feszültség. Mármint a jó értelemben vett feszültség: már alig várjuk, hogy kifussunk a pályára! Becsülettel felkészültünk, és miután a pénteki mentális tréningen azt is megbeszéltük, mi szükséges ahhoz, hogy gondolkodásban is topon legyünk, mi másért, mint a három pontért megyünk Újpestre!"

A VASÁRNAPI NEMZETI SPORT KÉTOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁSÁBAN TOVÁBBI GONDOLATOKAT OLVASHATNAK KABÁT PÉTERTŐL ÉS BÖDE DÁNIELTŐL, VALAMINT AZ OLIMPIAI BAJNOK BERKI KRISZTIÁN ÉS MAGYAR ZOLTÁN IS ELMONDJA VÉLEMÉNYÉT!

 

 

 

 

AZ ÁLLÁS
1. DVSC-Teva4319–5+49
2. Budapest Honvéd334–1+39
3. Haladás4228–3+58
4. Diósgyőri VTK42114–3+17
5. Győri ETO42117–8–17
6. Kaposvári Rákóczi4225–6–16
7. Ferencváros3125–2+35
8. MTK Budapest3124–2+25
9. Pécsi MFC41215–50 5
10. Videoton FC31112–20 4
11. MVM Paks3214–5–12
12. Kecskeméti TE4224–6–22
13. Lombard Pápa FC3212–5–32
14. Újpest FC3123–5–21
15. Egri FC3123–6–31
16. Siófok4133–8–51
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik