S. T. J. 2019.12.01 22:47 Frissítve: 2019.12.01 22:47

Juhász Roland nem akart hinni a szemének; Gazdag emlékei

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

• Szombaton elkészült a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása. Kiderült, hogy a budapesti–müncheni csoportban játszik Franciaország, Németország és Portugália is. A 95-szörös válogatott Juhász Roland pályafutása során a németek és a portugálok ellen többször is pályára lépett, így kíváncsiak voltunk, mi jutott eszébe, amikor meglátta a csoportbeosztást. A Mol Fehérvár hátvédjének, aki 2016 nyarán jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól, a szombati, diósgyőri bajnoki meccsük után mutatta meg egyik csapattársa a beosztást. Először nem akart hinni a szemének, ugyanakkor örül annak, hogy ha a magyar válogatott túljut a pótselejtezőn, világklasszisok sokasága ellen futballozhat a Puskás Arénában (és Münchenben).

• Gazdag Dániel duplán is fájdalmas emlékeket őriz a Kisvárda ellen szombati bajnokiról. A Bp. Honvéd ugyanis kikapott 2–0-ra, a középpályás pedig súlyos sérülést szenvedett. Mint azt lapunknak elmesélte, a hazaiak játékosával, Hugo Secóval harcolt a labdáért. A földre kerültek, miközben a kisvárdai „befogta” a kezét, s húzta le a gyepre. Gazdag nem tudta kiszabadítani magát, s a bal vállára esett. A 23 esztendős, egyszeres válogatott középpályás óriási fájdalmat érzett. Hogy mi volt a diagnózis, és mikor futballozhat újra, kiderül cikkünkből.

• Munkatársaink a helyszínről tudósítanak a kumamotói női kézilabda-világbajnokságról. A második játéknapon a magyar válogatott kikapott Spanyolországtól. A vereséget követően nyilatkozott Kim Rasmussen szövetségi kapitány, aki többek közt arról beszélt, hogy a spanyol csapat megérdemelten győzött. A dán szakember szerint az első két percben jó védekezésből indulva, könnyű gólokat szerezve vezethettünk volna, de nem sikerült, és onnantól hiába próbálkoztunk, sehogy sem tudtuk összerakni a kirakóst, nem volt esélyünk közel férkőzni a riválishoz. Hogy mi várható a folytatásban, arról is beszélt a tréner.

• 1956. november 22-én az akkor már egy hónapja Nyugat-Európában túrázó Budapesti Honvéd Bajnokcsapatok Európa-kupája-nyolcaddöntőt vívott az Athletic Bilbaóval. A BEK-mérkőzés légkörét meghatározta a nem egészen két héttel korábban vérbe fojtott forradalom fájdalmas tapasztalata, Magyarország vészjóslóan bizonytalan sorsa. A meccsről fennmaradt az ötvenes évekbeli nagy Aranycsapat- és Honvéd-korszak egyik legkülönösebb fotódokumentuma, amelynek eredeti változatát a Bilbao klubmúzeum archívuma bocsátotta most a Nemzeti Sport rendelkezésére.

2020.01.17 23:11:41

Labdarúgó NB I S. T. J.

2020.01.15 21:09:27

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A játékostapasztalat már nem segíthet.

2020.01.15 14:26:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Több lehetőség adódott a német másodosztály listavezetője, a Bielefeld előtt, de gól nélküli döntetlen lett a vége.

2020.01.15 09:54:17

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Az utóbbi időben már a játék öröme is kiveszett belőlem” – a védő beszélt megpróbáltatásairól.

2020.01.14 22:29:23

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.