HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.07.23 10:12 Frissítve: 2014.11.02 02:03

Ismét Csertői Aurél a Haladás vezetőedzője

Ismét Csertői Aurél a Haladás labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután Róth Antalt az MLSZ az U21-es válogatott élére nevezte ki – jelentette be a klub hivatalos honlapja. Róth 2009-ben éppen Csertőitől vette át a Hali irányítását.

Csertői Aurél visszatér a Haladás kispadjára (Fotó: Czagány Balázs, archív)

A Magyar Labdarúgó-szövetség pénteken Róth Antalt, a Haladás labdarúgócsapatának vezetőedzőjét nevezte ki az U21-es válogatott szövetségi trénerévé, és a szombathelyiek nem gördítettek akadályt a távozása elé.

Mivel Róth munkája nem összeegyeztethető a klubedzőséggel, a tréner közös megegyezéssel szerződést bont az együttessel, amelyet a Lombard Pápa elleni, szombati Ligakupa-mérkőzésen vezet utoljára. Utódja a Haladásnál elődje, Csertői Aurél lesz.

Róth Antalt 2009. szeptember 15-én, Csertői lemondása után nevezték ki a vasi alakulat vezetőedzőjének. A szakember a 8. helyre vezette a zöld-fehéreket. A megelőző idényben, a 2008–2009-es szezonban Csertői a Hali történetének egyik legszebb eredményét érte el a bajnoki bronzéremmel.

Czeglédy Csaba alpolgármester elmondta a szombathelyihaladas.hu-nak: két ember neve jött szóba, és közülük döntöttek a Haladás legnagyobb sikerét elérő tréner mellett.  

"Nem akartunk olyan edzőt hozni, aki eltéved a Rohonci útra jövet, olyan tréner kell, aki ismeri a körülményeket" – fogalmazott.

Csertői hétfőn áll munkába, kedden pedig szurkolói ankéton találkozhatnak vele a drukkerek.

CSERTŐI: A SZÍVEM MINDIG IS IDE HÚZ

„Elég gyorsan zajlottak az események, hiszen csak tegnap dőlt el, hogy Anti lesz az U21-es válogatott edzője – nyilatkozta Csertői a Haladás honlapjának Róth Antalra utalva. – Csodálatos érzéseim vannak a Haladással kapcsolatban. Szombathelyen a csapattal együtt életem legszebb eredményét értem el. A szívem azért mindig is ide húz. Megtisztelő, hogy nem felejtették el azt a sikertörténetet, és felkértek erre a nemes feladatra. Ismerem jól a gárdát, távozásom óta tisztábban látom a helyzetet, a csapat értékét, erejét. Lehet, hogy akkor, amikor a távozás mellett döntöttem, hibáztam. Remélem, hogy idén is sikerül jó eredményt elérnünk."

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.

2019.03.16 23:22:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu