Ilyen, amikor Böde jön – dőlnek a védők, potyognak a gólok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.13. 12:07
Böde Dániel a labdarúgó NB I 23. fordulójának egyik legszebb gólját szerezte a Haladás ellen, és még a mérkőzés végén is akadt egy szép megmozdulása, amiből majdnem betalált. Összeszedtünk néhányat a Ferencváros támadójának hasonlóan emlékezetes találatai közül. Olyanokat, amelyben vagy megállíthatatlan lendülettel tört a kapu felé, vagy bombaerős lövést zúdított a hálóba.

Böde gólja a Haladás ellen

Böde gólja a Haladás ellen

Böde cselei és helyzete a Haladás elleni meccs végén

2013. szeptember 10., Magyarország–Észtország 5–1, vb-selejtező

Dzsudzsák Balázs passzolt Böde Dánielhez, aki a saját térfeléről, a bal oldalról indulva tört az észt kapu felé. Miután lerázta őrzőjét, keresztbe vezette a labdát, majd tizennyolc méterről, középről jobbal a bal alsó sarokba lőtt.



2015. április 3., Puskás Akadémia–Ferencváros 1–2, bajnoki mérkőzés

A Fradi csatára gól nélküli állásnál, a vendégkapu előterében lefordult a hazaiak védőjéről, aki rálépett a bal sarkára, így leesett a cipője, Böde viszont nem jött zavarba, kapu felé vezette a labdát, majd nyolc méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. A huszadik percben aztán újabb gyönyörű gólt szerzett, a Michal Nalepa által kapu elé fejelt labdát tíz méterről, kapásból jobbal, félfordulattal lőtte a jobb alsóba.

2015. szeptember 12., Újpest–Ferencváros 1–2, bajnoki mérkőzés

Az Újpest vezetett, az utolsó negyedórában aztán érkezett Böde. Előbb a 78. percben egyenlített, egy perccel a rendes játékidő vége előtt pedig a győztes gólt is megszerezte: Stanislav Sesták jobb oldali beadását tíz méterről, kapásból, ollózó mozdulattal küldte a bal alsó sarokba.

2015. október 8., Magyarország–Feröer 2–1, Eb-selejtező

Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést, majd a csereként pályára lépő csatár előbb szép fejessel egyenlített, a 71. percben pedig a győztes gólt is megszerezte: Nikolics Nemanja passza után a jobbösszekötő helyén vette át a labdát, két feröeri védővel szemben is megtartotta, és tíz méterről jobbal hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba.



2015. december 5., Paks–Ferencváros 0–5, bajnoki mérkőzés

Ezúttal távoli bombával jelentkezett, Leandro passzát egy átvétel után jobbal, harminc méterről zúdította a bal felső sarokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik