Ikszelt a Fradi, Morrisont megint kiállították

Vágólapra másolva!
2010.03.09. 20:02
null
Az Újpest legyőzte a Haladást (Fotó: )
Címkék
Az Újpest Gary Martin és Varga Roland góljával 2–0-ra megverte a Haladást hazai pályán a labdarúgó Ligakupa középdöntőjének B-csoportjában, míg a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott Pakson. Jason Morrisont a hétvégi bajnoki után ismét kiállították a zöld-fehérektől.

PAKS–FERENCVÁROS

A Ferencváros Paksra látogatott kedd délután, hogy lejátssza első mérkőzését a labdarúgó Ligakupa középdöntőjének B-csoportjában. Az első helyzet a Fradi kezdőcsapatába kerülő Lipcsei Péter előtt adódott, akinek a lövését Csernyánszki Norbert szögletre ütötte.

Az első félidőben a zöld-fehérek vezettek több veszélyes akciót, de a vezetést nem tudták megszerezni. A szünet előtt Jason Morrison hívta fel magára a figyelmet: a korábban a Fradiban játszó Bartha Lászlót ütötte meg, és ezért azonnal megkapta a piros lapot. Morrison így a Ligakupában is eltiltásra számíthat, miután ma kiderült, hogy hétvégi piros lapja miatt egy bajnokit ki kell hagynia.

A második félidő közepén felpörögtek az események, és egy perc alatt két gól is született. A 64. percben Tóth Bence távolról vállalkozott lövésre, és kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. Egy perccel később azonban Böde Dániel egyenlített: húsz méterről a bal felsőbe vágta a labdát.

A mérkőzés hajrája viszonylag eseménytelenül zajlott, nem született több találat, így 1–1-es döntetlennel végződött az összecsapás.

ÚJPEST–HALADÁS

A B-csoport másik találkozóján az Újpest a Haladással csapott össze hazai pályán. A vendégek már a második percben helyzetbe kerültek: Skriba Máté kapott jó labdát, de nem sokkal a kapu fölé emelt.

A 18. percben aztán a lila-fehérek szereztek majdnem gólt: Barczi Dávid tört be szépen a tizenhatoson belülre, és a kapufára emelte a labdát.

Hat perccel később aztán a vezetést is megszerezte az Újpest: Kovács Dániel nagyszerű labdát adott a középen érkező Gary Martinnak, aki közelről a kapuba lőtt.

A Haladás hiába alakított ki több veszélyes helyzetet, a szünet előtt nem tudott egyenlíteni. Sőt az 56. percben majdnem kétgólos hátrányba került a vendégcsapat. Kovács csapott le egy eladott labdára, majd Demjén Gáborhoz passzolt, aki közelről a lécet találta el.

A 74. percben aztán mégis kétgólos előnybe került az Újpest, miután szép támadást követően Varga Roland kilőtte a jobb alsó sarkot, a lila-fehérek így 2–0-ra megverték a Haladást.

LABDARÚGÓ LIGAKUPA
KÖZÉPDÖNTŐ, B-CSOPORT,  3. FORDULÓ
PAKSI FC–FERENCVÁROS 1–1 (0–0)
Paks, 700 néző. V: Iványi Z. (Medovarszki, Viczián)
PAKS: Csernyánszki – Nikolov, Tamási, Horváth S., Gévay – Bartha (ifj. Haraszti Zs., 73.), Mészáros I. (Fiola, a szünetben), Böde D., Vayer (Heffler T., 69.) – Lisztes (Bohner, 82.), Urbán. Vezetőedző: Gellei Imre
FERENCVÁROS: Haber – Martinez, Wolfe, Alcantará, Sváb – Abdi (Vass M., 56.), Morrison, Lipcsei, Tóth B. – Mamic, Schembri (Szabó, 80.). Vezetőedző: Tuboly Frigyes
Gólszerző: Tóth B. (0–1) a 64., Böde D. (1–1) a 65. percben
Kiállítva: Morrison (45.)
 
ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–0 (1–0)
Szusza Ferenc Stadion, 200 néző. V: Németh Á. (Vígh, Agócs J.)
ÚJPEST: Horváth T. – Szokol, Dvorschák, Varga P., Kiss Z. – Barczi D. (Magos, 76.), Stokes (Popovics, 84.), Demjén, Kovács D. (Simon K., 73.) – Varga R. (Frank, 84.), Martin (Egerszegi, 84.). Vezetőedző: William McStay
HALADÁS: Szép – Csontos, Kuttor, Paternotte, Devecseri – Diouf (Rácz, 58.), Irhás (Kovács I., 69.), Simon Á. (Lattenstein, 58.) – Iszlai – Skriba, Simon A. (Gyurján, 58.). Vezetőedző: Róth Antal
Gólszerző: Martin (1–0) a 25., Varga R. (2–0) a 74. percben
 A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paks   4 1 3   5–4 6
2. Újpest   2 1 1 3–1 4
3. Ferencváros 1   1 1–1 1
4. Haladás   3   1 2 2–5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik