NB I: „Igazat kell adjak Szima Gábornak, hibázott, hogy nem szerződtetett”

Vágólapra másolva!
2020.07.05. 12:53
null
Sajbán Máté (elöl) a júniusi bajnoki hajárban két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a bennmaradást kivívó Paksi FC teljesítményéhez (Fotó: Somogyi Hírlap/ Lang Róbert)
Sajbán Máté egyetért Szima Gábor volt debreceni tulajdonossal abban, hogy egészen másként alakulhatott volna a bajnokság végkimenetele, ha a télen Paks helyett Debrecenbe ír alá.

 

Ahogy mondani szokás, apróságokon múlt a Paksi FC bennmaradása az NB I-ben. Az egyik ilyet Sajbán Máté jelentette, aki a bajnoki hajrában remekül futballozott, gólokat szerzett, a Ferencváros ellen a 96. percben elért gólja fontos pontot hozott (2–2), rendszerint élni tudott a lehetőséggel, amikor megkapta.

„Úgy gondolom, az egész tavaszi szezonunk jól sikerült, különösen a járvány utáni időszakban lendültünk kiváló formába – mondta lapunknak Sajbán Máté, a Paksi FC támadója.  – A februári, március eleji időszakban még lehetett hiányérzetünk, de a járvány után, úgy gondolom, maradéktalanul elégedettek lehetünk a játékunkkal és az eredményességünkkel is. Ilyen sűrű menetrend mellett azt nem lehetett elvárni, hogy minden meccsünket megnyerjük, de sok pontot gyűjtöttünk, és csak egyszer kaptunk ki. Főleg hazai pályán szerepeltünk jól, odahaza a közönséget is ki tudtuk szolgálni jó játékkal. Igazából az lepett meg, hogy ilyen sikeres menetelés mellett az utolsó pillanatig izgulnunk kellett a bennmaradásért. De a lényeg, hogy az utolsó, mindent eldöntő debreceni meccsen jól álltuk a sarat, és kivívtuk a bennmaradáshoz szükséges döntetlent.”

Ha már a Debrecen: a Loki kiesése után a lapunknak adott interjújában Szima Gábor akkori többségi tulajdonos és klubelnök (aki két nappal később kiszállt a DVSC-ből, eladva tulajdonrészét az önkormányzatnak) név szerint is kiemelte Sajbán Mátét, akit a hajdúságiak is szerződtetni akartak a télen, ám végül Paksra került, és jelentősen hozzájárult a zöld-fehérek bennmaradásához.

„Meglepett, hogy Szima Gábor megemlítette a nevemet, örültem neki, és ha úgy gondolja, hibázott, hogy nem törekedett jobban a szerződtetésemre, igazat kell adjak neki  – fogalmazott a 24 esztendős támadó. – Már több átigazolási időszakban is próbáltak szerződtetni a debreceniek, de igazából sohasem éreztem azt, hogy komoly a szándékuk, Pakson azonban végig hittek és bíztak bennem, ezt igyekeztem meghálálni.”

Pedig Pakson sem vehette biztosra, hogy rendszeres játéklehetőséghez jut, miután a támadók között Böde Dániellel és a házi gólkirály Könyves Norberttel kellett megvívnia a helyéért.

„Gólerős játékos vagyok, bíztam benne, hogy lehetőséghez jutok, és örülök, hogy sikerült megvetnem a lábamat a csapatban – nyilatkozta.  – A járvány után szerda-szombat ritmusban játszottunk, szükséges volt rotálni a csapatot, és amikor megkaptam a lehetőséget, jól szálltam be a játékba.”

Sajbán Máté úgy látja, a bennmaradás szempontjából a legfontosabb a Ferencváros (2–2) és a Zalaegerszeg (3–3) elleni, utolsó pillanatos pontmentés volt, mert azon túl, hogy így két pluszponthoz jutottak (ennyivel előzték meg végül a Debrecent), lelkileg is nagy lökést kaptak. A következő idényre előretekintve pedig úgy fogalmazott: „Bízom benne, hogy nem kell majd a végéig izgulnunk a bennmaradás miatt. Ez a csapat többet érdemel. Szerintem a középmezőnyben volna a helye, és nem a kiesés ellen kellene harcolnia.”     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik