Horváth Ferenc: Nem mindig a legszebb nő a legjobb szerető

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.22. 11:37
A labdarúgó NB I 16. fordulója után is összegyűjtöttük az edzői értékeléseket, és annyit előre elárulhatunk, hogy újabb Horváth Ferenc-klasszikussal gazdagodtunk.

VIDEOTON–VASAS 2–0VIDEOTON–VASAS 2–0

Horváth Ferenctől újra nem a sablont hallottuk (Fotó: Szabó Miklós)
Horváth Ferenctől újra nem a sablont hallottuk (Fotó: Szabó Miklós)

Horváth Ferenc, a Videoton vezetőedzője: „Nem mindig a legszebb nő a legjobb szerető. Példa rá Marilyn Monroe, aki bár nem volt a világ legszebb asszonya, mégis milyen sokan imádták. Nos, így vagyunk mi is ezzel a győzelemmel: nem futballoztunk szépen, mégis örülünk. A gólok pedig azért maradtak el, mert a második félidőben teljesen visszazárt a Vasas. Ha nulla nulla lett volna az állás a szünetben, biztos, hogy nagyobb erőket mozgósítottak volna a játékosok, de a kétgólos vezetés tudatában már semmit sem kockáztattak. Nem is kellett, hiszen nálunk volt a labda, uraltuk a meccset. Ezzel a három ponttal négy pontra vagyunk a harmadik helytől. Úgyhogy szépen araszolgatunk, lépegetünk előre."

Simon Antal, a Vasas vezetőedzője: „A mérkőzés első perceiben kihagyott két hatalmas helyzet döntően befolyásolta a találkozó alakulását. Míg mi az üres kapuba se találtuk be, addig a Videoton az első lövéséből gólt szerzett. Szép lövés után, de szerintem hárítható volt. A szünet után szerettünk volna nagyobb fokozatra kapcsolni, és majdnem meg is lett az eredménye, hiszen óriási helyzet adódott Könyves Norbert előtt. Ám ezen a napon nem volt szerencsénk. Pedig tudtuk, csak akkor szerezhetünk pontot Székesfehérváron, ha gólt rúgunk. Négy hazai meccs következik. Noha nincs meghatározva, hány pontot kell szereznünk a Puskás Akadémia, Békéscsaba, MTK és Honvéd elleni találkozókon, mégis szeretnénk úgy játszani, olyan eredményesek lenni, hogy valamivel nyugodtabban várhassuk a tavaszi folytatást."

DVSC–DVTK 1–0

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: „Elégedett vagyok a csapattal. Annál is inkább, mert nagyon jó iramú mérkőzést láthatott a közönség, voltak párharcok, ütközések, lövések. Ötvédős felállásra számítottunk a Diósgyőrtől, így okoztak némi meglepetést. Eleinte a középpályán létszámfölényben volt az ellenfél, de úrrá lettünk ezen a problémán. Sok lehetőségünk adódott, hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést. Muszáj volt változtatni, és amikor átálltunk a kétcsatáros játékra, rögvest nagyobb lett a terület a támadásvezetéshez."

Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője: „Bosszant, hogy a mostani már nem az első eset, amikor mérkőzést befolyásoló bírói hiba miatt kapunk gólt, szerintem ugyanis les előzte meg a debreceniek találatát. Szerintem jól játszottunk, volt egy rakás helyzetünk, csak sajnos nem értékesítettük ezeket. Hátrányban teljesen más érzés futballozni".

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

SIDIBE NICOLAS ANELKÁT MÁSOLTA A GÓLJA UTÁN? UTÁNAJÁRTUNK!



A DVTK TUD POZITÍV LENNI?
– KOMAN MÁR LÁTJA AZ IRÁNYT!


MTK–FERENCVÁROS 1–0

László Csaba, az MTK vezetőedzője: „Ahhoz, hogy meg tudj élni egy-egy szép győzelmet, meg kell élni fájó vereségeket. Gratulálok a játékosainknak, a Ferencvárost megverni nagy dolog. Ha egy csapat azt a taktikai fegyelmet, akaratot, harciasságot mutatja, mint az MTK, megérdemli a sikert. Az az érzésem, olykor könnyelműen kezeljük az egyes szituációkat, és ez sajnos általános jelenség. Lehetnék mérges, hogy ezeket a kontrákat jobban kell befejezni, és mit tagadjam, az is vagyok. Mert itt kezdődik a futball, nálam ez a sava-borsa. Minden sorozat megszakad egyszer, ám a Fradi jó csapat, jó a szakmai stáb, hamar helyre pofozzák ők magukat."

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője: „Az átütőerő hiányzott, az utolsó jó passz, a jó megoldás a támadások végén, és ahogy ez lenni szokott, az MTK az első veszélyes helyzetéből mindjárt betalált. Amúgy visszanézném a gól előtti szabadrúgást megelőző Torghelle, Nalepa párharcot, szerintem normális, test test elleni küzdelem volt. Ha el akarjuk érni a nemzetközi szintet, akkor amit Németországban, Angliában vagy bárhol máshol elengednek, idehaza sem lenne szabad lefújni. Mert amikor a nemzetközi porondon keményen odaáll az ellenfél, csodálkozunk, hogy nem kapunk szabadrúgást. A váll a váll elleni küzdelmet hagyni kellene. Dicséret illeti az MTK-t, odatette magát a győzelemért. Nálunk pedig, remélem, mindenki felébred."

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BÖDE ELÁRULTA, MIÉRT KAPOTT KI A FERENCVÁROS



HONVÉD–ÚJPEST 1–2

Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője: „A legnagyobb problémát az okozta, hogy olyan jelentős egyéni hibákat követtünk el, amelyekkel győzelemhez segítettük az ellenfelet. Hiába próbálja az ember a játékosok fizikai és mentális állapotát javítani a hétköznapokon, ha a mérkőzésen olyan hibákat követnek el, amelyekre lehetetlen felkészülni. A három belső védővel stabil volt a csapatjátékunk, de túlságosan beszorultunk a saját kapunk elé, muszáj volt a támadójátékunkon lendíteni, mert nyerni akartam. A váltás után legalább tizenöt-húsz méterrel feljebb tolódtunk, többször is odakerültünk az Újpest kapuja elé."

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: „Nem is csak a győzelem miatt vagyok elégedett, hanem mert úgy láttam, végig mi voltunk a jobb csapat. Az első perctől kezdve kontrolláltuk a mérkőzést, sokat és jól dolgoztak a játékosok, jár nekik a gratuláció. Azt tudtuk, hogy a Honvéd, különösen hazai pályán, mindig rendkívül szervezetten és agresszívan futballozik, remekül védekezik, és szögletekből, oldalszabadrúgásokból nagyon veszélyes tud lenni. A kulcs azonban az volt, hogy mi többet birtokoltuk a labdát, nem engedtük kibontakozni az ellenfelet, teljesen megérdemeltnek érzem a sikerünket. Balajcza Szabolcs a pénteki edzésen jelezte, hogy nincs teljesen rendben, de nagyon elégedettek voltunk eddig is Kovács Zoltán munkájával. Mióta hozzánk került, maximálisan megbíztunk benne, és ezúttal is igazolta, hogy számíthatunk rá. Két alkalommal is remekül védett, ő is nagyban hozzájárult a győzelemhez."

PAKS–HALADÁS 2–0

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: „Két nagyon jó és motivált csapat volt a pályán. El kell ismernem, a Haladás is jól futballozott, ám mi egy kicsit jobban. Itt is, ott is voltak helyzetek, igazi rangadó volt, de úgy érzem, mi valamivel jobbak voltunk. Leginkább játékban és helyzetkihasználásban, hiszen ne feledjük, két szép gólt is szereztünk. Az első remek csapatmunka eredménye, míg a második csodálatos egyéni teljesítmény volt."

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője: „Miközben mi csak helyzetekig jutottunk el, a Paks kétszer is a kapunkba talált. Elvesztettünk egy fontos meccset, de ez is a Haladás. Fel kell emelnünk a fejünket! Természetesen mindannyian örülünk az Eb-részvétel kiharcolásának, ám nem engedhetjük meg magunknak, hogy ez befolyással legyen a játékunkra. Az igaz, hogy Király Gabit az elmúlt napokban úgy hordozták körbe Szombathelyen, mint a véres kardot, és Bosnjak Predragnak is bőven kijutott az elismerésből. Lehet, az a baj, hogy bár Gabi kiváló kapus, gólt még ő sem tud rúgni..."

BÉKÉSCSABA–PUSKÁS AKADÉMIA 2–1

Zoran Szpisljak, a Békéscsaba vezetőedzője: „Lelkileg számíthat valamit, hogy elkerültünk az utolsó helyről, de azért messze még a bajnokság vége. Tisztában vagyunk vele, mennyire nehéz dolgunk van, azonban nem adjuk fel. A mostani Békéscsaba olyan együttes, amely a végsőkig küzd. Láttam, hogy nem remegtek meg a játékosok a gyors vendéggól után, hittek magukban. Szerencsére rendkívül gyorsan kiegyenlítettünk, és kitartóan mentünk előre, pedig mély volt a pálya talaja, néhányan alaposan elfáradtak. A széleken veszélyesek voltunk, erre készültünk a mögöttünk hagyott két hétben. Most négy idegenbeli mérkőzés jön, meg kell próbálnunk minél több pontot gyűjteni."

Robert Jarni, a Puskás Akadémia vezetőedzője: „Jól kezdődött a mérkőzés, csakhogy rendkívül gyorsan egyenlített az ellenfél. Nem is értettem a kispadnál, mi történik a pályán. Néhányan rendkívül gyenge napot fogtak ki. Igazából még örülni sem volt időnk a gólunknak, máris jött a hazaiak találata. Egy olyan játékos hiányzott, aki összeköti a középpályát a csatársorral. Most nem volt ilyen futballista a pályán, ezért alig volt veszélyes támadásunk. Ezen sürgősen változtatnunk kell."

NB I, 16. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés Játékvezető
November 21., szombat
15.30 Paks–Haladás 2–0 Vad II István
15.30 Bp. Honvéd–Újpest 1–2 Farkas Ádám
15.30 Békéscsaba–Puskás Akadémia 2–1 Németh Ádám
15.30 Videoton–Vasas 2–0 Pintér Csaba
15.30 DVSC–DVTK 1–0
Iványi Zoltán
18.00 MTK–FTC 1–0 Erdős József
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 15 13 1 1 32–7 +25 40
2. Paksi FC 15 8 4 3 23–12 +11 28
3. MTK Budapest 15 7 4 4 20–14 +6 25
4. DVSC-Teva 15 6 6 3 22–14 +8 24
5. Szombathelyi Haladás 15 6 6 3 12–12 0 24
6. Videoton FC 15 7 8 18–17 +1 21
7. Újpest FC 15 5 6 4 20–17 +3 21
8. Budapest Honvéd 15 4 5 6 17–20 –3 17
9. Diósgyőri VTK 15 4 3 8 15–26 –11 15
10. Puskás Akadémia FC 15 2 6 7 17–23 –6 12
11. Békéscsaba Előre 15 3 2 10 14–34 –20 11
12. Vasas FC 15 3 1 11 10–24 –14 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik