Hoppá! Az NB I 4. fordulójában is taroltak a légiósok

Vágólapra másolva!
2012.08.23. 16:58
null
<strong>A legjobbak, kapura lövések és passzok<br /></strong><a href="http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/16/70/99/cikk_2167099/1.jpg"><strong>A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG! </strong></a>
Címkék
A labdarúgó NB I negyedik fordulóját is kielemeztük az InStat statisztikai rendszerének segítségével, az Újpest–Ferencváros mérkőzésre kihegyezve. Szokásunk szerint sort kerítettünk a játékosok egyéni értékelésére is, amelynek során kiderült: a tevékenységi tabellán ismét remekeltek a légiósok. De még hogyan!

 

COULIBALYT A VÁLOGATOTTBA?

Szövetségi kapitányunk pár héttel ezelőtt tett nyilatkozata után fellángolt a vita országszerte, mondhatni, újra, hogy kell-e ilyen sok (tucat)légiós a magyar professzionális labdarúgó-bajnokságba. Nos, az InStat és saját szemünk alapján többször is meggyőződhettünk róla, hogy bizony egyáltalán nem teljesítenek az átlag alatt, sőt. Az elmúlt hétvégén a 10 legjobb játékos közé három magyar fért be csupán: a Győrben ezek szerint magára találó Lipták Zoltán, az újpesti Kabát Péter és az MTK-s Zsidai László. Sorrendben a 7., a 8. és a 10. pozícióban találjuk meg őket...

A MÚLT HÉTEN TÖRTÉNT

Coulibaly for President!

Az élen olvasóink nagy kedvence, Adamo Coulibaly végzett, tetemes előnnyel, a két gólt szerző kaposvári Bojan Vrucina és a videotonos Renato Neto előtt. Érdekes módon két kapus is helyet kapott, mit kapott, követelt magának a legjobb tíz között, a kaposvári Lubos Hajdúch és a debreceni Vukasin Polekszics. A mesterhármasig jutó Coulibalyt, nem hiszem, hogy különösképpen méltatnunk kellene, megtettük ezt már korábban, a pécsi mérkőzésről szóló összefoglalónk végén: „Coulibaly for President! – írtuk a héten. Ezek után mivel álljunk elő? Coulibalyt a válogatottba?!" Az Izrael elleni támadójátékunkat elnézve nem is annyira nagy bohóság a felvetés, másrészt azért jó lenne már látni egy jó Coulibalyt a nemzetközi kupamérkőzéseken is.

Párharcok égen, földön A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!
Párharcok égen, földön A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

BÖDE, A PISZTOLYHŐS, NETO, A NETTÓBAN IS PONTOS, VRUCINA, A HALÁLOS FEGYVER

A kapura lövésekben ezúttal is jeleskedett a ferencvárosi Böde Dániel, de hat próbálkozásából csak kettő találta el a „ketrecet", addig Vrucina ötből ötig és egy dupláig jutott. Renato Neto megmutatta, miért ő a liga egyik legértékesebbje a maga másfél millió eurójával, 93 passzából 85 sikeres lett, no és kiharcolt egy sorsdöntő (egri szempontból -rontó) büntetőt is. Papíron Gyurcsó Ádám is jól szerepelt, a kapott kritikákat elnézve már nem annyira, és érdekes, milyen sok hátvéd passzolgatott pontosan – kérdés, ezzel mennyiben segítették a csapatjátékot. Jó látni viszont, hogy a kispesti Ivancsics Gellért viszi a gyors- és kulcsindító kategóriát, a 16-oson belülre ő és a pécsi Bodnár László is sok veszélyes passzt küldött be.

Sorozatunk követői számára nem nóvum, hogy a honvédos Marshal Johnsonnal és a diósgyőri Mohamadou Abdouramannal nem érdemes ujjat húzni, de érdekes adat, hogy Renato Neto 13 párbajából csak egyet veszített el. A legtöbb győztes viadal a debreceni Luis Ramos nevéhez fűződik, ezen annyira éppen nem csodálkozunk; klubtársa, Szakály Péter is sokat vállalt, többet, mint nemzetközileg szokott, és cselei is rendre sikerültek.

Cselek, szerelések és labdaszerzések A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!
Cselek, szerelések és labdaszerzések A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!



SZERELÉSBEN JÓK VAGYUNK

A legtöbb labdát a ferencvárosi Martin Klein szerezte, de a legtöbb eladás is egy légiós, a diósgyőri L'Imam Seydi nevéhez főződik. Fiola Attila újabb hasznos „munkásságára" viszont felhívnánk az illetékesek figyelmét, hiszen a paksi játékos 11 szerelési kísérletéből 9 sikeres lett – Drazsen Okuka újabb ügyeskedését látva viszont már szemünk sem rebben.

Egyébiránt a labdagyűjtögetés egyéb kategóriáiban magyar győzteseket avathatunk az egri Katona Attila és az MTK-s Hegedüs Lajos révén. Utóbbi ugyebár kapus, és ez sok mindent elmond az ellenfél, a Pápa indításainak pontosságáról.

Sovány vigasz: szerelésben legalább jók vagyunk – ezt a Magyarországra betelepült autó(alkatrész)gyárak is bizonyítják –, de a légiósok nélkül jelenleg sok csapat elképzelhetetlen lenne.

A FORDULÓK LEGJOBBJAI

A 4. forduló álomcsapata: Lubos Hajdúch (Kaposvár, az InStattól 359 pontot kapott, a Nemzeti Sporttól 7-es osztályzatot) – Ivan Lovric (Bp. Honvéd, 253, 6), Lipták Zoltán (Győr, 311, 6), Paulo Vinícius (Videoton, 294, 6), Marko Dinjar (Győr, 300, 6) – Borisz Zsivanovics (Bp. Honvéd, 286, 7), Renato Neto (Videoton, 403, 5), Grégory Christ (Újpest, 250, 7) – Szakály Péter (Debrecen, 272, 6) – Adamo Coulibaly (Debrecen, 526, 8), Bojan Vrucina (Kaposvár, 414, 8)

A 3. forduló álomcsapata: Hegedüs Lajos (MTK, 353 pont, az NS-től 6-os osztályzatot kapott) – Ivan Lovric (Honvéd, 232, 7), Lipták Zoltán (Győr, 278, 6), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd, 276, 7), Baráth Botond (Honvéd, 237, 6) – Józsi György (Ferencváros, 564, 7), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr, 269, 6) – Máté János (Ferencváros, 277, 7), Adamo Coulibaly (Debrecen, 337, 7), Mihai Dina (Győr, 303, 5) – Simon Attila (Paks, 279, 6)

A 2. forduló álomcsapata: Mladen Bozsovics (Videoton, 373, 6) – Michal Svec (Győri ETO, 251, 6), Zámbó Bence (Kaposvár, 325, 7), Debreceni András (Bp. Honvéd, 298, 6), Héctor Sánchez (Videoton, 250, 5) – Rok Kronaveter (Győri ETO, 280, 6), Nikola Safaric (Kaposvár, 295, 6), Szasa Dobrics (Eger, 284, 6), Eke Uzoma (Pécs, 199, 5) – Souleymane Diaby (Honvéd, 387, 7), Délczeg Gergely (Honvéd, 256, 6)

Az 1. forduló álomcsapata: Verpecz István (Debrecen, 419, 7) – Nagy Zoltán (Debrecen, 311, 6), Alekszandar Ignjatovics (Bp. Honvéd, 381, 6), Jirí Krejcí (Pécs, 268, 5), Zoran Zeljkovic (Pécs, 307, 7) – Kulcsár Tamás (Debrecen, 323, 7), Nikola Mitrovics (Videoton, 315, 6), Szakály Péter (Debrecen, 380, 7), Rezes László (Debrecen, 275, 7) – Ibrahima Sidibe (Debrecen, 572, 8), Miroszlav Grumics (Pécs, 349, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik