Coulibaly for President!

Vágólapra másolva!
2012.08.15. 18:42
null
Adamo Coulibaly (labdával) góllal és gólpasszal járult hozzá a Debrecen győzelméhez a KTE ellen (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A labdarúgó NB I harmadik fordulóját is kielemezzük az InStat statisztikai rendszerének segítségével. Kétrészes elemzésünket most a játékosok egyéni értékelésével kezdjük. A legjobb teljesítményt Józsi György nyújtotta, de ott volt a legjobbak között a debreceni Adamo Coulibaly is, aki az első fordulóhoz hasonlóan (a másodikban nem játszott) ismét a legjobban cselező játékosnak bizonyult. 
A legjobbak, kapura lövések és passzok
A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!
A legjobbak, kapura lövések és passzok A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

 

A korábbi légiósuralom után minden bizonnyal nemcsak Egervári Sándor örül annak, hogy a 3. forduló legjobbja, legtevékenyebbje egy magyar futballista, a ferencvárosi Józsi György volt, aki régen várt remek játékkal, valamint gólokkal lepte meg szurkolóit.

Ritkán látható fölénnyel, több mint 200 ponttal előzte meg az MTK kapusát, Hegedüs Lajost, aki egyrészt remekül irányította védelmét, másrészt kivédte a pécsiek szemét. A harmadik helyre egy régi ismerősünk, Adamo Coulibaly kapaszkodott fel, nem annyira mezőnymunkája, mint a Kecskemétnek rúgott győztes gólja és parádés gólpassza miatt. Még egy FTC-s, valamint két-két szombathelyi és győri, valamint egy paksi játékos került még az első tízbe – a sereghajtó a remek igazolásnak tűnő honvédos Alekszandar Ignjatovics.


Párharcok égen, földön
A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!
Párharcok égen, földön A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!


A legszorgalmasabb kapura lövő a korábbi forduló nagy harcosa, Böde Dániel volt, de csak 13 százalékos hatékonysággal dolgozott, a kapust aktívan is megmozgató próbálkozásokat számolva. Az újpesti Remili Mohamed 50 százalékig és egy gólig jutott, de a forduló hőse e tekintetben Kenesei Krisztián, aki beállt a szünetben, négyszer lőtt kapura, mind „felületet fogott", egy pedig bombagól lett.

A légiósok ismét „lepasszolták" a magyarokat: a legtöbbször az újpesti svájci, Alessandro Iandoli landoltatta jó helyen a labdát (Józsi viszont pontosságban volt felülmúlhatatlan), a legtöbb gyors támadást a kecskeméti kongói, Francis Litsingi indította (a pécsi Horváth Adrián és az MTK-s Zsidai László sem szégyenkezhet éppen), a 16-oson belülre pedig az újpesti Grégory Christ kanyarintotta be a legtöbb labdát (de Coulibaly talán a leghatékonyabban).


Cselek, szerelések és labdaszerzések
A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!
Cselek, szerelések és labdaszerzések A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!


A párharcok tekintetében ismét „elhullott a magyar", mert a legtöbb kis csatát a magát összekapó diósgyőri kameruni Mohamadou Abdouraman nyerte meg, a hét rettenthetetlenje pedig csapattársa, a szlovák Michal Hanek lett, aki 19 ütközetből 17-et nyert. Ők ketten a levegőben is aprítottak, ellenben a földön a ferencvárosi Somalia ügyködött legtöbbet, bár ennél jobban örült volna annak, ha gólra váltja ordító helyzetét.

A labdaszerzés első helyét is elvitték a légiósok, az újpesti Dusan Vasziljevics révén. Szokása szerint Coulibaly volt a cselkirály, míg a legjobb „szerelő" a paksi Sifter Tamás lett. A Diósgyőr védője, Vági András halálosan labdabiztos volt: ha ő odalépett, biztosan övé lett a labda.

A FORDULÓK LEGJOBBJAI

A 3. forduló álomcsapata: Hegedüs Lajos (MTK, 353 pont, az NS-től 6-os osztályzatot kapott) – Ivan Lovric (Honvéd, 232, 7), Lipták Zoltán (Győr, 278, 6), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd, 276, 7), Baráth Botond (Honvéd, 237, 6) – Józsi György (Ferencváros, 564, 7), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr, 269, 6) – Máté János (Ferencváros, 277, 7), Adamo Coulibaly (Debrecen, 337, 7), Mihai Dina (Győr, 303, 5) – Simon Attila (Paks, 279, 6)

A 2. forduló álomcsapata: Mladen Bozsovics (Videoton, 373, 6) – Michal Svec (Győri ETO, 251, 6), Zámbó Bence (Kaposvár, 325, 7), Debreceni András (Bp. Honvéd, 298, 6), Héctor Sánchez (Videoton, 250, 5) – Rok Kronaveter (Győri ETO, 280, 6), Nikola Safaric (Kaposvár, 295, 6), Szasa Dobrics (Eger, 284, 6), Eke Uzoma (Pécs, 199, 5) – Souleymane Diaby (Honvéd, 387, 7), Délczeg Gergely (Honvéd, 256, 6)

Az 1. forduló álomcsapata: Verpecz István (Debrecen, 419, 7) – Nagy Zoltán (Debrecen, 311, 6), Alekszandar Ignjatovics (Bp. Honvéd, 381, 6), Jirí Krejcí (Pécs, 268, 5), Zoran Zeljkovic (Pécs, 307, 7) – Kulcsár Tamás (Debrecen, 323, 7), Nikola Mitrovics (Videoton, 315, 6), Szakály Péter (Debrecen, 380, 7), Rezes László (Debrecen, 275, 7) – Ibrahima Sidibe (Debrecen, 572, 8), Miroszlav Grumics (Pécs, 349, 6).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik