R. B. 2020.05.21 08:25 Frissítve: 2020.05.21 09:00

Honvéd: végre megműtötték a fiatal középpályás térdét

Sikeres operáción esett át Banó-Szabó Bence, a Budapest Honvéd NB I-es csapatának 20 esztendős labdarúgója – számolt be róla a kispesti klub hivatalos honlapja.

Banó-Szabó Bencére több hónapos rehabilitáció vár (Fotó: Török Attila)

 

Mint ismert, a Kecskemétről származó középpályásnak márciusban – alig két hónappal azután, hogy szerződést hosszabbított a Honvéddal – elszakadt a keresztszalagja.

Banó-Szabó eredetileg márciusban feküdt volna kés alá, ám a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a beavatkozást.

A honvedfc.hu tájékoztatása szerint a korosztályos válogatott futballistát szerdán Székesfehérváron megműtötte Dr. Abkarovits Géza.

„Sikeres volt a műtét. Egyelőre azért még komoly fájdalmaim vannak, kapok fájdalomcsillapítót, az első két nap fájdalmasabb, ez normális ilyenkor – mondta a kispestiek honlapjának Banó-Szabó Bence. Reggel volt a műtét, aztán visszatoltak a szobámba, pihentem, illetve a családtagjaimmal, szeretteimmel beszéltem. A koronavírus miatt nem fogadhatok látogatókat, de a barátnőm eljött Székesfehérvárra, és küldött be nekem egy kis csomagot, nagyon jólesett.”

„Ha minden igaz, akkor hétvégén mehetek haza, és utána szépen lassan, fokozatosan jöhet a rehabilitáció. Pozitívan látom a helyzetet, örülök, hogy túlvagyok a műtéten. Figyelem majd a meccseinket, nagyon szurkolok a srácoknak, remélem, a Magyar Kupában és a bajnokságban is jól teljesítünk majd!” – tette hozzá a 15 éves kora óta a Honvédban szerepelő játékos.

Egyelőre nem tudni, Banó-Szabó mikor térhet vissza, várhatóan féléves kihagyás vár rá. A mostani idényben tizennyolc NB I-es és öt Magyar Kupa-mérkőzésen, valamint négyszer az Európa-liga selejtezőjében lépett pályára, mindhárom sorozatban egy-egy gólt szerzett.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kiesés elől menekülő Paks nulla nullát játszott a fehérváriakkal, a Ferencváros lehet a forduló nagy nyertese.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A rengeteg sárgával és egy pirossal tarkított meccs után a DVTK feljött a negyedik helyre.

2020.05.30 17:07:14

Labdarúgó NB I S. TÓTH JÁNOS

Orbán Viktor: Itt az ideje, hogy végre igazán jó labdarúgók kerüljenek ki a futballakadémiákról.