Honvéd: U20-as vb-bronzérmes kolumbiai csatár érkezett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.17. 14:23
null
Perea a Honvéd legújabb szerzeménye (Fotó: Reuters, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd hivatalos honlapján tudatta, hogy Edixon Perea Valencia aláírt a klubhoz. A 29 éves kolumbiai válogatott csatár a 2014–2015-ös szezon végéig szóló szerződést kötött a kispestiekkel.

Leigazolta tehát a Budapest Honvéd a tulajdonosa által már korábban emlegetett dél-amerikai középcsatárt, nevezetesen Edixon Pereát. A 29 éves kolumbiai játékos 2015 júniusáig kötelezte el magát az NB I-es csapathoz.

Perea hazájában, az Atlético Huilában kezdte pályafutását, majd több kolumbiai klubban is megfordult, mielőtt 2005-ben a francia élvonalbeli Bordeaux-hoz igazolt. Az itt eltöltött három év után útja Brazíliába, a Gremióhoz vezetett, majd vissza Európába, a spanyol Las Palmashoz. A ballábas támadó legutóbb a Deportivo Calit erősítette, legsikeresebb a kolumbiai Atlético Nacionalnál volt, amelynek színeiben 86 bajnokin 38 gólt szerzett. A Bordeuax-nál 38 ligameccsen mindössze háromszor volt eredményes.

A 29 éves csatár 2003-ban tagja volt az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyerő kolumbiai csapatnak, majd 2004-ben a felnőttválogatottban is bemutatkozott. A nagyok között eddig 26 meccsen 9 gólt szerzett, a 2007-es Copa Américán például Argentínának is betalált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik