Honvéd: a Bozsik-stadion helyén többfunkciós létesítmény épül - fotó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.20. 14:21
A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében új, többfunkciós létesítmény épül a Bozsik-stadion helyén – számolt be a hírről a Budapest Honvéd hivatalos honlapja.

Az ingatlan állami tulajdonba, a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül. A stadion építése előreláthatólag 2015-ben kezdődik és 2016-ban fejeződik be.

Mint arról beszámoltunk, az MLSZ létesítményfejlesztési koncepciójának keretein belül 2016-ig 40 milliárd forintot fordítanak felújításra, a meglévő pályák komfortosítására. A Honvédnál 2013 szeptemberében úgy értesültek, a Bozsik-stadion is szerepel a koncepcióban, és ehhez kapcsolódóan nyilvánosságra hozták a klub által készített látványterveket, melyek között utánpótlásközpont is szerepel.

A Honvéd honlapján szereplő koncepcióban részletesen ismertetik egy UEFA IV kategóriás stadion követelményeit, így például a magyar klub 9 ezer ülőhellyel számol, a VIP-vendégek számára 990 ülőhelyet biztosítana és további 350-et a Skybox szinten. A csapatok számára négy öltözőt hozna létre, a sajtó kiszolgálására 100 négyzetméteres mixed zone-t létesítene.

Az új Bozsik-stadion látványterve (Fotó: honvedfc.hu)
Az új Bozsik-stadion látványterve (Fotó: honvedfc.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik