nemzetisport.hu 2017.04.24 09:21 Frissítve: 2017.04.24 10:12

Honvéd: távozó kapitány, Storck ajánlása, Rossi és a piszkos anyagiak

George F. Hemingway, a labdarúgó NB I-ben továbbra is élen álló Honvéd tulajdonosa a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a Vasas elleni vesztes rangadóról, a csapat keretében várható nyári változásokról, a lejáró szerződésű Marco Rossi vezetőedzővel folyó egyeztetésekről, a Honvéd-MFA új, német igazgatójáról, Uwe Scherr-ről, a stadionkérdésről és a szurkolókról is.

Még nem biztos, hogy Marco Rossi a következő szezonra is a Honvéd vezetőedzője marad (Fotó: Török Attila)

 

„Les volt. Kis les, de a kis les is les” – nyilatkozta George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa a Vasas szombati góljáról, amellyel a piros-kékek megnyerték a kispestiek elleni rangadót. A játékvezetőként is tevékenykedő Hemingway ugyanakkor megjegyezte, az ilyen helyzetek megítélése elsősorban a partjelző felelőssége, de adott pillanatban nagyon nehéz dönteni az ilyen szituációkban.

Szóba került a kispestiek kihagyott tizenegyese is. A büntetőt nem a csapat legutóbbi tizenegyesét gólra váltó Eppel Márton lőtte, hanem Davide Lanzafame, akivel szemben szabálytalankodtak az ítélet előtt.

„Eppellel rúgattam volna, mert láttam, hogy Davide húzta a lábát. De százból kilencvenkilencet berúg, ez volt az az egy, amit kihagy” – fogalmazott a sportvezető, aki hozzátette, nem foghatják a kimaradt büntetőre a vereséget, mert azon kívül is sok helyzetet kihagytak.

Geroge F. Hemingway a bajnoki véghajráról szólva elmondta, szerinte már az utolsó forduló, vagyis a Honvéd–Videoton meccs előtt el fog dőlni a bajnoki cím sorsa, ugyanakkor nem helyez nyomást a csapatára. Szerinte a nemzetközi szereplést, ami a szezon előtt a céljuk volt, már el fogja érni a csapat, ami nagyszerű. Ezentúl fölösleges nyomást helyezni a csapatra, mert anélkül is mindent megtesznek a játékosok a minél jobb szereplés érdekében. A tulajdonos beszélt a kispesti szurkolókról is, akik véleménye szerint idegenben is hazai pályán teremtenek a csapatnak fantasztikus biztatásukkal. Ennek ellenére idegenben nem szerepel annyira jól a csapat, mint hazai pályán – ezt a rendkívül kiegyenlített bajnokságnak tudja be a klubvezér, aki a jövőről, a keretben várható nyári változásokra is kitért.

„Egyedül Hidi Patriknak jár le a szerződése, Zsótér Donát és Balázs Zsolt visszamegy a csapatához, ők kölcsönben vannak. Hidi Patrikról azt gondolom, külföldre megy, az ügynöke úgy véli, lesz külföldi kérője” – fogalmazott Hemingway, ugyanakkor hozzátette, ha a külföldi szerződés nem jön össze a csapatkapitánynak, akkor természetesen a jövőben is szívesen látják. Viszont hangsúlyozta, több kulcsember távozásától nem kell tartaniuk a szurkolóknak.

Ami viszont még izgathatja a drukkereket, az a sikeredző, Marco Rossi jövőjének a kérdése, hiszen az olasz mesternek is lejár a megállapodása.

„Marco Rossi szeretne maradni, én is szeretném, hogy maradjon, hajlandóak vagyunk áldozni is rá, de a piszkos anyagiak mindig fontosak. Meglátjuk, hogy marad-e” – nyilatkozta a klubtulajdonos, aki kérdésre válaszolva a Honvéd akadémiájának új szakmai igazgatójáról, Uwe Scherr-ről is szót ejtett.

„Bernd Storck is ajánlotta az akadémia új igazgatóját. Nagyszerű szakember, örülünk, hogy hozzánk érkezett.”

A következő „napirendi pont” a Bozsik-stadion rekonstrukciója volt, hogy számítanak-e csúszásra Kispesten.

„Semmi sem csúszik – érkezett a reakció. – A mi prioritásunk: edzőközpont először, stadion másodszor, mert stadionunk van, edzőközpontunk nincs. Jövő évben kezdik el építeni a stadiont. Idén év végén elkezdhetik bontani, 2018-ban fogják építeni, 2019-re lesz kész.”

Zárásként pedig, újabb kérdésre az MLSZ szurkolókat érintő intézkedéseiről, büntetéseiről is ismét elmondta a véleményét Hemingway:

„Az antiszemita megnyilvánulásokat nem lehet eltűrni. Az pedig már az MLSZ bölcsességén múlik, hogy egymás szidására, a csúnya beszédre hogyan reagál. Bizonyos dolgokat nem engedünk, de az én véleményem az, hadd kiabáljanak a szurkolók, amit akarnak. A futballpálya ugyanis nem opera.”

NB I, 2016–2017, 28. FORDULÓ
ÁPRILIS 22., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Debreceni VSC–Haladás 4–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
MTK Budapest–Videoton FC 1–1
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Pintér Csaba
Mezőkövesd–Újpest FC
 1–3

Mezőkövesd, Városi StadionKassai Viktor
Gyirmót FC Győr–Ferencváros 2–3
Győr, Gyirmót, Alcufer StadionVad II István

Paksi FC–Diósgyőri VTK 0–1

Paks, Városi Stadion
Bognár Tamás
Vasas–Bp. Honvéd
 1–0

Budapest, Szusza Ferenc StadionErdős József
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

2020.09.21 17:05:20

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Megnéztük, mire mentek az NB I-ben az elmúlt két évtized meghatározó válogatott játékosai.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.