Honvéd: tárgyalnak Bozsinov megszerzéséről - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.25. 17:11
null
Valerij Bozsinov nem sokáig viselhette a Sporting mezét – esetleg a Honvédé következik? (Fotó: Reuters)
Itáliai médiaértesülés szerint a kiterjedt olasz kapcsolatrendszerrel rendelkező Bp. Honvéd tanulmányozza a régóta Olaszországban légióskodó bolgár labdarúgó, Valerij Bozsinov szerződtetésének lehetőségét.

 

Az Itasportpress szerdán megszellőztetett exkluzív információja szerint a kispestiek kapcsolatba léptek Bozsinov ügynökével, Jerry Palombával, hogy tárgyalásokat kezdjenek a szabadon igazolható bolgár támadó szerződtetéséről.

Bozsinov rövidebb megszakításokkal 2002 óta légióskodik Olaszországban, játszott egyebek mellett a Fiorentinában, a Juventusban és a Parmában.

Két évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a bolgár támadó hosszabb időre elhagyja Olaszországot, ám hiába kötött három évre szóló szerződést a Sportinggal, a lisszaboniak fél év után „nemkívánatos személynek” nyilvánították egy elpuskázott büntető miatt, nem sokkal ezelőtt pedig – három kölcsönadást követően (Lecce, Verona, Vicenza) – hivatalosan is felbontották a szerződését.

Ami azt a bizonyos 2012. januári elrontott büntetőt illeti: a Moreirense elleni portugál Ligakupa-mérkőzés 92. percében Bozsinov annak ellenére ragaszkodott a megítélt büntető elvégzéséhez, hogy nem ő volt kijelölve, és korábban egyszer sem rúgott tizenegyest a csapatban. Bozsinov rontott, a győzelem elmaradt, a szurkolók feldühödtek – a lisszaboni klub vezetősége pedig eltiltotta, majd hamarosan kölcsönadta a játékost korábbi klubjának, a Leccének.

Bozsinov 27 esztendős, a bolgár válogatottban 42 mérkőzésen lépett pályára és hat gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik