HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.01 16:47 Frissítve: 2018.07.01 17:14

Honvéd: Lanzafame karrierje legnehezebb döntését hozta meg

Ahogy beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I legutóbbi idényének gólkirálya, Davide Lanzafame az FTC-nél folytatja pályafutását, Ennek apropóján az olasszal – immár – korábbi klubja, a Honvéd honlapja közölt hosszabb interjút, ebből szemlézünk.


Lanzafame zöld-fehérre cseréli a piros-feketét (Fotó: Tumbász Hédi)

 

– Milyen érzésekkel távozik a Honvédtól?
– Természetesen szomorú vagyok, hiszen a Honvéd fontossá vált nekem. Legjobban úgy tudnám leírni, hogy egyik szemem sír, a másik nevet. Van bennem egy kis szomorúság, mint egy szakítás után, de ugyanakkor annak örülök, hogy fantasztikus élményekkel és emelt fővel távozom, tudva azt, hogy mindent kiadtam magamból. Úgy zárok le az életemben egy nagyon fontos időszakot, hogy tudom, büszke lehetek rá, és hálás is egyben mindenkinek, aki nekem ezt lehetővé tette és támogatott ez idő alatt.

– Miért döntött a klubváltás mellett?
– Bevallom, karrierem legnehezebb döntése volt. A második év után újra feltettem magamnak a kérdést, hogy tudok-e még többet adni ennek a csapatnak, ennek a klubnak. És arra jutottam, hogy ennél több nincs bennem, nem tudok többet adni. A csúcson kell abbahagyni, hogy csak a legszebb emlékek maradjanak meg. Fantasztikus két év volt a számomra és a klub számára is, de egyszer minden véget ér. Boldog vagyok, hogy nyomot tudtam hagyni a Honvéd történelmében.

– Milyen érzés lesz a Honvéd ellen pályára lépni?
– Mindig nagyon nehéz és érzelmekkel teli lesz. Tudom, hogy nagyon sok ember csalódott bennem a döntésem miatt. De erre csak annyit szeretnék mondani, hogy én mindig mindenkit tiszteltem Kispesten, és remélem, tudtam annyit adni a klubnak és a szurkolóknak, hogy idővel majd a csalódott és dühös szurkolók is újra a szép közös pillanatokra gondolnak vissza velem kapcsolatban.

2019.01.22 23:03:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.01.22 03:49:10

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Az észt bajnokság kevésbé színvonalas, mint a magyar, itt nyilván nehezebb dolgom lesz.”

2019.01.21 10:54:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban alakult meg az első szervezett magyar szurkolói csoport, a ferencvárosi B-közép.

2019.01.20 23:33:16

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az ultra a meccs – önnön létének demonstrációja – idején érzelmi függőségben él, azt, hogy a bírót, az ellenfelet szidhatom, de a „másságokat” már nem, képtelen szétválasztani.

2019.01.20 14:31:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Negyedik törökországi felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el a Ferencváros.