Honvéd: külföldre mehet a középpályás; újabb távozó

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2019.01.03. 07:17
null
Kispesten már elkezdődött a téli felkészülés (Fotó: Budapest Honvéd FC)
Beindult az élet Kispesten, a negyedik helyen álló együttes tagjainak szerdán orvosi vizsgálatokra kellett jelentkezniük. 

 

„A Sportkórházban és az új akadémián is megnéztek minket az orvosok, terheléses futáson vettünk részt, különböző, stabilizációval kapcsolatos gyakorlatokat kellett végeznünk, szerencsére minden rendben ment – mondta lapunknak Gazdag Dániel, a kispestiek 22 esztendős középpályása. – Csütörtökön már edzésen veszünk részt, belevágunk a munkába. Sokat nem maradunk itthon, hiszen tizenhatodikán útra kelünk Törökországba, Larában edzőtáborozunk, s csak tíz nap múlva térünk vissza. Ami a szünetet illeti, sokat valóban nem pihenhettünk, de a jó oldalát kell néznünk: legalább nem eresztettünk le. Idehaza a családdal töltöttem ezeket a napokat, próbáltam kikapcsolni és feltöltődni.”

Gazdag Dániel a tavasszal már biztosan nem edzhet együtt Deák Istvánnal, Holdampf Gergővel és Hidi Patrikkal, ők ugyanis – mint arról szerdán beszámoltunk – közös megegyezéssel szerződést bontottak a klubbal.

A trióból a legnagyobb érvágás egyértelműen Hidi Patrik távozása, aki szeptemberben tért vissza a Honvédhoz, s tíz bajnokin lépett pályára – Lengyelországból érdeklődnek iránta. Deák István térdszalagszakadása után tavaly nem is lépett pályára, míg Holdampf Gergőnek mindössze két bajnoki és összesen 21 perc jutott Kispesten az elmúlt fél évben.

Az sem meglepetés, hogy a klub átadólistára tette Pölöskei Zsoltot, a középpályás a bajnoki szezonban mindössze öt percet játszott, sokat bajlódott sérüléssel. Bár még nem hivatalos, lapunk információja szerint Tomás Pilík is távozik Kispestről – a cseh középpályás tavaly nyáron érkezett a fővárosba, s noha nyolc bajnokin kapott szerepet, értékelhető megmozdulására nem emlékszünk…

Érkezőről egyelőre nincs hír, mert bár volt arról szó, hogy a Dukla Prahától távozó korábbi kispesti védő, Bobál Dávid visszatér a XIX. kerületbe, úgy tudjuk, a hátvéd következő állomáshelye Paks lesz.

Az azonban mindenképpen jó hír a Honvéd drukkereinek, hogy Cipf Dominik három évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését, a 17 esztendős támadó az első kerettel kezdi a felkészülést.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Deák István (szabadon igazolható), Hidi Patrik (szabadon igazolható – érdeklődnek iránta: Lengyelország), Holdampf Gergő (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid (Egyesült Államok, Törökország), Tomás Pilík (cseh), Pölöskei Zsolt (átadólistán)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik