Honvéd: Kemenes távozhat, magyar balhátvédet keresünk – Hemingway

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.22. 09:07
George F. Hemingway, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd tulajdonosa volt Szombathy Pál vendége a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A kispesti klub első számú embere a téli igazolásokról és az akadémiáról is beszélt többek között.

„Két csatárt és egy kapust igazoltunk, ezt így terveztük. Még egy magyar balhátvéd érkezése jó lenne – mondta George F. Hemingway a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, megerősítve a Nemzeti Sport korábbi információit, miszerint a nemrég próbajátékon részt vevő Sváb Dánielre nem tart igényt a kispesti klub. – Dark Kadima Kabangu és Eppel Márton jó igazolások, megerősítik a támadószekciónkat. Nagy Sándorra pedig azért volt szükség, mert Kemenes Szabolcs szerződése a nyáron lejár, és esetében bármi előfordulhat.”George F. Hemingway a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, megerősítve a Nemzeti Sport korábbi információit, miszerint a nemrég próbajátékon részt vevő Sváb Dánielre nem tart igényt a kispesti klub. – Dark Kadima Kabangu és Eppel Márton jó igazolások, megerősítik a támadószekciónkat. Nagy Sándorra pedig azért volt szükség, mert Kemenes Szabolcs szerződése a nyáron lejár, és esetében bármi előfordulhat.”

„A tavasszal szeretnénk minél előbb elmozdulni a nyolcadik helyről, a célunk – inkább nevezzük álomnak – az, hogy minden évben nemzetközi szereplést érő helyen végezzünk az NB I-ben. Hat pontra vagyunk a harmadik-negyedik helytől, ez nem nagy hátrány. A csapat játékával elégedett vagyok, különösen a támadójáték tetszik és az, hogy a fiatalokat sikerül beépíteni.”

A közelgő Európa-bajnokság kapcsán Hemingway azt mondta, nem tiszte játékosokat ajánlgatni a válogatott szövetségi kapitányának, de reméli, ha nem is most, a közeljövőben több Honvéd-futballista kap meghívót a nemzeti csapatba.

„Az utánpótlás ontja a tehetségeket. Hamarosan megkezdődik az építkezés az akadémián, s amint befejeződik, indul az új stadion építése. Remélhetőleg 2017 végére elkészül az új Bozsik” – tette hozzá az elnök.

Hemingway közel tíz éve, 2006-ban vásárolta meg a Honvédot. A jubileum kapcsán az elképzelései megvalósításáról beszélt.

„Amikor a Honvéd elnöke lettem, a klub és a magyar futball is romokban volt. Ahhoz képest óriási fejlődés történt. A Honvédnál az akadémiára vagyok a legbüszkébb, úgy működik, ahogy elterveztem. Egyre több fiatal kerül a felnőttcsapathoz, s ez a kispesti szurkolók és a magyar futball számára is csodás jövőt ígér” – fejezte be Hemingway.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Dark Kadima Kabangu (Kongói DK-beli, szabadon igazolhatóként), Eppel Márton (Dunaújváros PASE), Nagy Sándor (ukrajnai, legutóbb FC Bihor Oradea – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Kapacina Valér (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Lukács Dániel (profi szerződést kapott)
Kiszemeltek: Máté János (Mezőkövesd)
Távozók: Délczeg Gergely (Kisvárda), Fejes János (Soroksár), Ihrig-Farkas Sebestyén, Kapacina Valér (Soproni VSE), Szemerédi Norbert (Szolnoki MÁV?)
Kölcsönbe távozók: Tóth Barnabás (Vác), Vajda Dániel (SZTK-Erima)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:Prosser Dániel (Reading – Anglia)

A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Külföldi edzőtábor:

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 13.: Bp. Honvéd–Tatabánya 5–2 (Baráth, Youla, Kovács D., Eppel, Vernes)
Január 16.: Paksi FC–Bp. Honvéd 1–3 (Kamber, Vernes – 11-esből, Constantinescu)
Január 20.:Bp. Honvéd–Bp. Honvéd-MFA 3–0 (Youla 2, Eppel)
Január 23., 12.00: Bp. Honvéd–Siófok
Január 30., 13.00.: Bp. Honvéd–Szigetszentmiklós
Február 6., 13.00: Bp. Honvéd–Sopron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik