Honvéd: Juventus-nevelésű csatár érkezik - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.20. 14:08
null
Daud a Juventusban nevelkedett, most a Honvédhoz tart (Fotó: Imago)
Az átigazolásokban jól értesült Tuttomercatoweb információi szerint a Juventus-nevelésű Ayub Daud a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvédnál folytatja pályafutását. A portál szerint a 23 éves támadó már alá is írta szerződését, ám a fővárosi klub ezt még nem erősítette meg.
Tovább erősödik az olasz bajnokságban nevelkedő játékosok kontingense a Budapest Honvédnál: a Tuttomercatoweb értesülései szerint Ayub Daud is a magyar együttesnél folytatja pályafutását. A honlap szerint a 23 éves támadó már alá is írta szerződését, ám a kispestiek erről még nem adtak hírt.

Daud a Juventusban nevelkedett és mutatkozott be a profik között 2009-ben, majd négyszer is kölcsönadta (Crotone, Lumezzane, Cosenza, Gubbio) a torinói klub. A szomáliai játékos 2011-ben a svájci másodosztályú Chiassóhoz szerződött.

A támadó középpályásként és csatárként is bevethető Daud a svájci másodosztályban kilenc bajnokin két gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Legeredményesebb a Gubbiónál volt, ahol 13 mérkőzésen ötször talált a hálóba.

A Honvédnak már több Juventusban is megforduló játékosa volt, többek között Raffaele Alcibiade (aki jelenleg is a csapat keretéhez tartozik), Davide Lanzafame és Donato Bottone.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Juventus – Olaszország, kölcsön után végleg), Czár Richárd (First Wienna – Ausztria, kölcsönből vissza), Emmanuel Mensah (ghánai, United Soccer Training Academy – Ghána), Nagy Krisztián (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Andrea Mancini (olasz, Real Valladolid B – Spanyolország, kölcsönben), Emanuele Testardi (olasz, Sampdoria – Olaszország, legutóbb Südtirol, kölcsönben – Olaszország – kölcsönbe), Vólent Roland (Kazincbarcika – kölcsönből vissza). Az ifjúsági csapatból felkerült: Bobál Dávid, Botka Endre, Kozma Richárd, Nikola Pantovics (szerb)
Távozik/távozhat:Nicola Canzian (olasz, ?), Csillag Dárius (Kecskeméti TE), Czár Richárd (Soproni VSE, kölcsönbe), Debreceni András (Újpest FC, Beitar Jerusalem – Izrael, DVTK?), Délczeg Gergely (Haladás, ?), Mamadou Diakité (francia-mali, Crotone – Olaszország),Ivancsics Gellért (Lombard Pápa), Davide Lanzafame (olasz, Catania – Olaszország, kölcsönből vissza), Marshal Mfon Johnson (nigériai, ?), Leandro Martínez (argentin-olasz, Győri ETO FC), Novák Alexisz (Siófok FC),Henry Etiosa Odia (nigériai, Dacia Chisinau – Moldova), Nikola Pantovics (szerb, Békéscsaba – kölcsönbe), Claudiu Pascariu (román, ?), Souleymane Tandia (szenegáli, ?), Hervé Tchami (kameruni, Pogon Szczecin – Lengyelország), Vólent Roland (Siófok, kölcsönbe)
Kiszemeltek: Ayub Daud (szomáliai, szabadon igazolható, legutóbb Chiasso – Svájc)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik