Honvéd: izraeli csapatok versenghetnek a gólkirályjelöltért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.05.23. 12:05
null
Eppel Márton szombaton bajnok és gólkirály lehet az NB I-ben, majd Izraelbe szerződhet (Fotó: archív)
Izraeli sajtóhírek szerint Eppel Márton is szerepel a Korhut Mihályt is foglalkoztató bajnokcsapat, a Hapoel Beer-Seva kiszemeltjei között. Klubközeli forrásból ugyanakkor megtudtuk, más kérő is érdeklődik az NB I góllövőlistáját 15 találattal vezető, a Videoton elleni hétvégi „bajnoki döntőre” készülő csatár iránt, úgy tudjuk, a Maccabi Haifa lehet a másik kérő.

 

A sports.walla.co.il kedd reggeli cikkében arról ír, hogy a Korhut Mihályt is képviselő magyar ügynökség, a Center Sport egy újabb játékost közvetíthet az izraeli bajnokhoz, méghozzá a Honvéd NB I-es gólkirályjelöltjét, Eppel Mártont.

Az üzlet ugyanakkor több játékos sorsától is függhet a BL-be vágyó, és ennek érdekében mindenképp csatárt kereső Hapoel Beer -Sevánál. Eppel azután került képbe a klubnál, hogy argentin kiszemeltjük, Cristian Menéndez várhatóan Mexikóba igazol Izrael helyett. Ugyanakkor jelenleg túl sok légiósa van a bajnokcsapatnak (Izraelben korlátozzák a külföldiek számát), ezért csak úgy érkezhetne újabb külföldi játékos, ha valaki távozik vagy izraeli útlevelet kap. Utóbbira van esélye a brazil William Soaresnek, de ez egy hosszabb folyamat, amit szeretne felgyorsítani a klub.

Továbbá az is kérdés, mennyi pénzt lenne hajlandó áldozni a Beer-Seva Eppel szerződtetésére, ugyanis a klub egymillió eurót körüli összeget – amennyibe a csatár várhatóan kerülne – nem szokott fizetni egyetlen játékosért.

Viszont például a Maccabi Tel-Avivnál és a Maccabi Haifánál gyakrabban áldoznak ennyit egy-egy játékosra, és izraeli forrásaink szerint a bajnokság felsőházi rájátszásában 6. helyen végző Haifánál szóba is került Eppel szerződtetése, már folytak is puhatolózó egyeztetések az ügyben.

A játékos képviselőit kerestük az üggyel kapcsolatban, de egyelőre nem értük el.

A korábban külföldön az angol Oldham Athleticnél és a holland NEC-nél, itthon pedig Pakson és az MTK-nál is futballozó, 25 éves Eppel pályafutása legjobb formájában futballozik. Míg korábbi csapatainál összesen 13 gólt szerzett az NB I-ben, a Honvédnál másfél év alatt 20-at, ebből 15-öt a jelenlegi idényben, amivel vezeti a góllövőlistát a 13 gólos Marko Scsepovics (Videoton) előtt.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek