Honvéd: Izraelből érkezhet középpályás – sajtóhír

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.19. 21:22
null
Nico Olsak menedzsmentjével állítólag már kapcsolatba is lépett a Honvéd (Fotó: isport.co.il)
A téli átigazolási időszakban még legalább egy középső középpályást szerződtetne a Budapest Honvéd – értesült a Nemzeti Sport Online. Izraeli források szerint a magyar csapat már kapcsolatba is lépett kiszemeltjével, aki nem más, mint a Maccabi Netanya 28 esztendős labdarúgója, Nico Olsak.

 

Olsak a 2019–2020-as idényben nyolc bajnokin lépett pályára az izraeli élvonalban, emellett egy kupamérkőzésen szerepelt. Az elsődleges posztját tekintve védekező középpályással a sport1.maariv.co.il beszámolója szerint már fel is vette a kapcsolatot a kispesti klub.

A lap beszámolója szerint a Netanya vezetősége nem ragaszkodik a Buenos Airesben született, így argentin állampolgársággal is rendelkező futballistához, aki erre az idényre kiszorult a kezdőcsapatból, távozása pedig mindenképpen enyhítené a klub anyagi problémáit.

„A Honvéd már meg is kereste a játékos ügynökét, Adam Kident, azért, hogy Nico Olsak csatlakozzon a csapathoz, de még akadnak tisztázandó kérdések a felek között” – írja a weboldal.

Olsaknak a Transfermarkt piaci hírportál szerint 2021 nyaráig érvényes a szerződése. A Maccabiban eddig 108 bajnokin öt gólt szerzett és kilenc gólpasszt ért el. Korábban a Hapoel Nir Ramat HaSaron, illetve az amerikai egyetemi ligában a Belmont Bruins játékosa volt.

A Honvéd Gazdag Dániel és Nagy Gergő sérülése miatt szeretné megerősíteni belső középpályás poszton a keretét.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Hidi Patrik (Irtis Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Mayron George (Mayron Antonio George Clayton, Costa Rica-i, Midtjylland – Dánia, legutóbb kölcsönben Valerenga – Norvégia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Fejes András (Paks), Anel Hadzic (bosnyák, Fehérvár), Nico Olsak (argentin-izraeli, Maccabi Netanya – Izrael)
Távozók:
Enisz Ben-Hatira
(tunéziai-német), Hegedűs Márk, Vadócz Krisztián (szabadon igazolhatóként, CA Penarol – Uruguay)
Kölcsönbe távozók: Lukács Dániel (Tiszakécske), Temesvári Attila (Tiszakécske), Tömösvári Bálint (kaposvári kölcsön után ETO FC Győr)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vladislav Kulacs (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (DVTK, Vasas), Kálnoki-Kis Dávid (Paks), David N'Gog (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik