Honvéd: Hemingway Rossi szerződéséről, a büntetésről és a balettról

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2017.04.11. 06:42
null
Hemingway Rossi szerződéséről is beszélt (Fotó: Meder István)
George F. Hemingway a televízióban beszélt arról, milyen feltételek mellett hosszabbít szerződést Marco Rossival, és elmondta, a lelátó sohasem lesz az Opera nézőtere.

 

Élen a Honvéd!

Aligha kétséges, a sikerben (mert bármelyik csapat lesz a bajnok, a kispestiek idei szezonja mindenképpen sikertörténet) főszerepe van az edzőnek. Az olasz Marco Rossi munkája világosan látszik a csapaton: szervezettség, fegyelem, akaratos futball jellemzi a piros-feketéket.

És a folytatás?

A klub tulajdonosa, George F. Hemingway az M4 Sport vasárnapi esti Góóól! című műsorában elmondta: szeretné, ha folytatná a munkát az edző, akinek lejár a szerződése a szezon végén, de...

„Ha az kérdés, szeretném-e, hogy Marco Rossi maradjon a Honvéd edzője, azt felelem, igen, szeretném – mondta az adásban a tulajdonos. – Jó edző, jó munkát végez, egymásra talált ő és a játékoskeret. Gyakran beszélünk, de a munka folytatása leginkább pénzkérdés. A Honvéd meghatározott büdzséből dolgozik, és ha valaki olyan anyagi igényekkel áll elő, amelyeket a klubunk nem tud teljesíteni, akkor hiába akarjuk, hogy maradjon, sok szerencsét kívánva el kell engednünk. Ez a játékosokra is vonatkozik. Természetes dolog, ha valaki többet akar keresni, és egy bizonyos kereten belül erről lehet is tárgyalni, de megesik, hogy olyan nagy a különbség az én fejemben lévő számok és a velem szemben ülő fejében lévő számok között, amelyekről hiába egyeztetünk. Marco Rossi profi edző, tudja, milyen lehetőségeink vannak. Kifejezte, hogy szeretne maradni, mi is örülnénk, ha folytatná a munkát, de a felek szándéka nem mindig elegendő, ezt sokszor tapasztaltam. Májusban minden kiderül.”

A bajnoki címről a tulajdonos elmondta: nem gondolta, hogy 25 forduló után az élen állnak majd, főleg azért nem, mert nem is gondolkodott ezen – azt viszont remélte, hogy a csapat kijut a nemzetközi porondra, és most is ez a célja.

„Ha nekünk adják az aranyérmet, ígérem, átvesszük – mondta, s csapata kilátásairól így fogalmazott: – Úgy állunk a folytatáshoz, hogy merjünk szerénynek lenni.”


Szóba került a közönség, ezzel kapcsolatban pedig a kispestieket gyakran sújtó fegyelmi büntetés is. Ebben a témakörben George F. Hemingway már kevésbé volt tréfálkozós kedvében. Legutóbb a Ferencváros ellen 2–1-re megnyert bajnokin „meszelték el” a Honvédot, amikor a Puskás Ferenc 90. születésnapját is látványos koreográfiával ünneplő szurkolók füstbombákkal tették hangulatossá a mérkőzést.

A tulajdonos leszögezte: különbséget kell tenni a veszélyes és veszélytelen pirotechnikai eszközök között.

„Az MLSZ büntetése kontraproduktív. Először is azért, mert lejárat minket. A kezdettől erőteljesen felléptem a rasszizmus, az antiszemitizmus, a provokálás ellen. Sok pénzünkbe került, rengeteg szurkolót elveszítettünk akkor, két évig tartott, de végül a Honvéd és a tisztesség megnyerte a versenyt. Ezután azért büntetni, mert a szurkolók szidnak engem, a játékvezetőt vagy mást, a másik csapatot és nem feltétlenül operai stílusban, hanem az utca stílusában, szerintem butaság. Az MLSZ fegyelmi szabályzatát kellene korrigálni. Szerintem nézőriasztó, ami most zajlik, mert az eljárás nem egyenes a közönséggel. Szurkolóellenes intézkedésekkel nem lehet szurkolókat toborozni. A pirotechnikai eszközöknél meg kellene nézni, hogy azok veszélyesek-e, ha igen, akkor legyen tilos behozni. A csúnya beszédet büntetni nonszensz, az utca népe jön össze a lelátón. A napokban az Operában voltam, a Manon című balettet néztem meg. Senki sem állt fel és kiabált, hogy szidalmazza a karmestert vagy a művészt. Ha operai közönséget akarunk, hat-hétszáz embert, akkor rendben van – mint ahogyan én is ott álltam és tapsoltam a piruett után. A futballpályán más közönség van. Nálunk ötvenegy százalékkal nőtt a nézőszám az utóbbi évben, miközben milliós büntetéseket fizettem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik