HIRDETÉS
HIRDETÉS
NAGY-PÁL TAMÁS
NAGY-PÁL TAMÁS
2017.09.20 17:43 Frissítve: 2017.09.22 02:10

Honvéd: Hemingway nem tudja elképzelni, hogy ne adjanak nekik új stadiont

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa az NSO kérdésére elmondta: nem tudja elképzelni, hogy a kormányzat a Ferencvárosnak, a Vasasnak, az Újpestnek, a Videotonnak, a Balmazújvárosnak és a Kisvárdának ad stadiont, a Honvédnak pedig nem.

HIRDETÉS
Egyelőre nem tudni, mikor kap új stadiont a Bp. Honvéd (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Eredménytelen lett a Budapest Honvéd új stadionjának beruházására kiírt közbeszerzési eljárás – derült ki kedden az uniós közbeszerzési hirdetményből. A beszámoló szerint a „rendelkezésre álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlattal jelentkező ajánlattevővel”.

Vagyis az ajánlat meghaladja a 4.98 milliárd forintos keretösszeget. Az ajánlatkérő egyébként nem a kispesti klub, hanem a Nemzeti Sportközpontok, ahonnan a cikk megjelenéséig a stadionberuházással kapcsolatos kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Tudtunk viszont beszélni – a Pécs–Honvéd kupamérkőzés szünetében – a kispesti tulajdonossal, George F. Hemingwayjel, aki elárulta: az új terv alapján új költségvetés készül majd, amelyet előbb jóvá kell hagyatni a kormányzattal, ezután írhatják ki újra a közbeszerzési eljárást.

„Ha a sportkormányzat úgy gondolja, hogy a Honvéd megérdemli azt a stadiont, amit kér, akkor meg fogja adni. Ennél többet én sem tudok. Mivel nem én vagyok a megrendelő, nem látom a pályázatokat, azok csak az állam nevében elbírálók számára nyilvánosak. Az információkat ezzel kapcsolatban ugyanúgy az újságokból olvasom, mint önök.”

Hemingway szerint azonban a szurkolóknak nincs okuk aggodalomra, mert Magyarország egyik legpatinásabb csapatáról van szó.

„El nem tudom képzelni, hogy a kormányzat a Ferencvárosnak, a Vasasnak, az Újpestnek, a Videotonnak, a Balmazújvárosnak és a Kisvárdának ad stadiont, nekünk pedig nem. Egyáltalán nem furcsa, hogy ennyi ideje húzódik az egész, mert mi egyébként sem akartunk stadiont építeni, amíg az utánpótlásközpont el nem készül. Minden rendben halad, a központot a jövő év első negyedében átadhatják.”

Ennyit sikerült kiderítenünk, a tulajdonos ugyanis sietett, hiszen a játékvezető sípszavára elkezdődött a kupameccs második félideje is. A Honvéd egyébként 1–0-s győzelmet aratott.

AZ ÚJ STADION

Az uniós közbeszerzési hirdetmény szerint az új arénát UEFA 4. kategóriásnak tervezik (vagyis Bajnokok Ligája- és Európa-liga-csoportmérkőzéseknek is otthont adhat). Minimum 8000 néző befogadására lesz alkalmas, fedett lelátóval, VIP-helyiségekkel. A létesítmény 70 ezer négyzetméteres telken több mint 8 ezer négyzetméter alapterületen épülhet fel.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.19 11:32:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kövesdiek majdnem sírva mentek haza Újpestről • „Szétcsúszott” a PAFC • Hipp: Az ilyesmit nem könnyű megélni a kispadon.

2018.08.19 00:37:16

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Csak a kezdés csúszott, az ékszer nem.

2018.08.18 18:23:50

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A vendégek az első félidőben tizenegyest hibáztak, fordulás után azonban vesztes helyzetből álltak fel.

2018.08.18 10:45:13

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A fehérváriak több mint egy félidőt emberelőnyben játszva hármat vágtak.

2018.08.18 18:25:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Fontos győzelmet aratott a DVTK a vártnál sokkal gyengébb teljesítménnyel kirukkoló Haladás ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS