nemzetisport.hu 2017.09.17 06:43 Frissítve: 2017.09.18 23:41

Honvéd–FTC: „Lehet, hogy hangosabban kellett volna kiabálnunk”

Mint ismert, a labdarúgó NB I 9. fordulójában a Ferencváros 3–1-re nyert a címvédő Budapest Honvéd vendégeként. A mérkőzést követően a kispestiek középpályásával, Gazdag Dániellel és a zöld-fehérek duplázójával, Varga Rolanddal beszélgettünk.


 

Gazdag Dániel nagy csatában Amadou Moutarival (Fotó: Koncz György)

 

„Gyorsan kaptunk egy gólt az első félidőben, sajnos kicsit bennragadtunk az öltözőben, de utána sikerült rendezni a sorainkat, helyzeteket tudtunk kialakítani – mondta az NSO-nak a találkozó után Gazdag Dániel.Én is eltaláltam a kapufát, ám sajnos kifelé pattant a labda. Ha ezeknél a helyzeteknél jobban koncentrálunk és szerencsésebbek vagyunk, az a végeredményen is meglátszott volna.”

A kispestiek középpályása szerint olyan szituációkból kaptak gólt, amelyekre egyébként az edzéseken készültek.

„Ezért kicsit nem is értettük, hogyan történhettek meg, de a futballban benne vannak ezek a hibák. Talán a koncentrációhiánynak tudhatóak be. Vagy például a második kapott gólnál Bobál Dávid nem is látta, hogy jön Varga Roli. Lehet, hogy hangosabban kellett volna kiabálnunk neki, akkor ki tudta volna fejelni a labdát. De mennünk kell tovább, és építkeznünk a következő meccsekre.”

Gazdag a vereségtől függetlenül úgy érzi, nincs gödörben a csapat.

„Volt néhány szerencsétlenebb meccsünk, de a játékunkkal az első félidőben most sem volt probléma. A szünet után már voltak hiányosságaink, ám az önbizalmunk nem szenvedhet csorbát. Jövő héten, a Videoton ellen is minden esélyünk meglesz a győzelemre.”

A Ferencvárosban duplázó, az elmúlt két mérkőzésén öt gólt szerző Varga Roland természetesen boldogan nyilatkozott a találkozó után.

„Nem is ez a két gól a lényeg, hanem, hogy megint fontos mérkőzést nyertünk, amivel ráadásul felléphettünk a második helyre a tabellán. Az első félidőben még hagytuk a Honvédot játszani, de a fordulás után nem engedtük, hogy könnyedén kihozzák a labdát, jobban letámadtunk, ezért meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

A támadó úgy véli, már kijött a szezon eleji gödörből a csapat.

„Meccsről meccsre megyünk előre. Épülnek fel a sérültjeink, úgyhogy várjuk az egyre jobb folytatást.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.15 15:46:47

Labdarúgó NB I M. G.

A mostani stadionokból és játékosokból nem sok ismerőse lesz a hosszú légióskodás után hazatérő szélsőnek.

2018.01.15 23:53:24

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Néhány afrikai származású futballista lazán értelmezi a fegyelmet.

2018.01.15 00:07:21

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt negyven évben sok Hubertus lefolyt a részeges jobbhalfok torkán, az alapvető tétel azonban nem változott (és most igyekszünk nagyon szépen fogalmazni): az alkohol intenzíven jelen van a magyar futballkultúrában.

2018.01.14 23:59:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pénz nem rúg gólt, a legjobb üzlet pedig a jó futball.

2018.01.12 00:05:38

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az edzések után a klubházban megvendégelik a srácokat, a riporter ottjártakor „tejet szürcsölnek és omlósbélű kalácsot majszolnak hozzá”. A jelszó pedig alighanem örök érvényű: „A futballistát nem kell dédelgetni, a futballistát – szeretni kell!!!”