Honvéd: Eppel és Lanzafame is a több pénz miatt igazolt el – Hemingway

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 11:51
null
Hemingway szerint Eppel és Lanzafame döntésében is a pénz játszott szerepet (Fotó: Meder István)
George F. Hemingway, a Budapest Honvéd klubelnöke a DigiSport Reggeli Start című műsorában beszélt Davide Lanzafame, illetve Eppel Márton eladásáról.

Először Eppel Márton távozásáról ejtett szót:

„Eppel jó csapathoz igazolt, azt gondolom, boldog lesz a Kajrat Almatiban. Voltak ajánlatai Belgiumból, Németországból, Izraelből, Olaszországból, illetve Kazahsztánból, utóbbit választotta. Hogy miért? Mert az a pénz, amit ott fizetnek, sokkal magasabb, mint amit a belga első osztályban kaphatott volna.”

Ezután Davide Lanzafame Ferencvárosba igazolásának hátteréről beszélt:

„Amikor hozzánk jött, akkor egy évre szeretett volna szerződni, de ebbe nem mentünk bele, mert nem tudtuk volna értékesíteni, így három évet írt alá. 2017 nyarán már nagyon nem akart maradni, el akart menni a nagyobb pénz reményében. Ezért akkor a klubunknak nagy áldozatot kellett hozni, hogy megtartsuk. Megérte, örülünk, hogy itt maradt, hiszen nagyszerűen teljesített a szezonban.”

Hemingway elárulta, Lanzafame az utóbbi hónapokban erőteljesen kifejezte, hogy minden körülmények között el akar igazolni a Honvédtól. De nem azért, mert nem szeretett volna a kispesti csapatban futballozni.

Nagyságrendekkel többet akart keresni, mint amit mi fizetni tudunk neki. A Ferencváros június huszonötödikén keresett meg minket, ajánlatot tett Lanzafaméért, és végül sikerült is megegyeznünk. Elmondhatom, mindkét fél elégedett a megkötött szerződéssel.”

A klubelnök ezután arról beszélt, hogy Lanzafamét képtelenség lett volna megtartaniuk, ennek okát azzal magyarázta, hogy az elmúlt szezonban az összes bruttó bér, amit kifizettek az NB I-ben szerepelt huszonöt játékosnak, az 33 millió 629 ezer 400 forint volt (szó szerint ezt mondja a videóban Hemingway – alighanem egy hónapra érti ezt az összeget, nem a teljes szezonra). Ennek nem tudnák az egyharmad részét egyetlen játékosra áldozni.

A szurkolók sokszor megkérdezik, hová megy ez a pénz? Nem Hawaiira megyünk belőle nyaralni. Áprilisban megnéztük a pénzügyi helyzetünket és kiderült, hogy körülbelül 400 millió forintos lyuk van a költségvetésünkben. Ezt Lanzafame és Eppel eladásával sikerült betömnünk. Azt tettük, amit tennünk kellett, mert Eppelnek már csak hat hónap, Lanzafaménak egy év volt vissza a szerződéséből. Ha ez lejár, akkor nulla forintért elmehettek volna.”

Kitért az eddigi igazolásokra, úgy véli, minőségi játékosokat szerződtettek, valamint hozzátette, nagyon közel vannak két belső védő és egy irányító középpályás átigazolásához, akik szintén minőséget jelentenek. Emellett még két csatárt is keresnek, hiszen szükségük lesz rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik