nemzetisport.hu 2017.01.09 15:45 Frissítve: 2017.01.10 21:53

Honvéd: Botka Endre az FTC-be igazol – hivatalos

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport Online korábbi értesülései – Botka Endre a Ferencvárosban folytatja pályafutását. A hírt a Honvéd közölte a hivatalos honlapján, később a Ferencváros is megerősítette. Úgy tudjuk, vasárnap született meg az egyezség a klubok között, az egyszeres válogatott védő ma már csak azért jelent meg a kispestiek első edzésén, hogy elbúcsúzzon a társaktól.

Botka Endre a bajnoki címvédőnél folytatja (Fotó: NS-archív)

 

A Budapest Honvéd 22 esztendős játékosa, Botka Endre tizenhat év utána elhagyja a csapatot, és a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A kispestiek honlapja közölte, hogy a klub és a játékos is elfogadta az FTC ajánlatát, így megköttetett az üzlet.

„Botka Endre a Honvéd saját nevelésű játékosa, a szamárlétrát végigjárva jutott el a válogatottságig. Hatévesen már a kispesti pályára járt, majd a Magyar Futball Akadémia elvégzése után – egy rövid kecskeméti kitérővel – eljutott az NB I-ig. 2016 őszén, a svédek ellen a válogatott címeres mezét is magára húzhatta. Kispesti pályafutása alatt 89 felnőtt tétmérkőzést játszott, 61 NB I-es, 3 Magyar Kupa-, 21 NB III-as, és 4 Ligakupa-találkozón lépett pályára színeinkben. Az NB I-ben és az NB III-ban egy-egy gólt szerzett. Először 2014 tavaszán a Győr ellen (2–4), utoljára 2016. december 10-én a Mezőkövesd (1–0) ellen lépett pályára Honvéd-mezben” – írja róla a honvedfc.hu.

A Honvéd ma kezdte meg a téli felkészülést, Botka megjelent a Bozsik-stadionban a tréning előtt, de már csak azért, hogy elbúcsúzzon a társaitól. A gyakorlásra már nem öltözött át, el is hagyta a stadiont.

Az FTC is közölte a hírt, Orosz Pál helyett Kubatov Gábor pózolt az új játékossal

Botka Endre az FTC első téli szerzeménye. A Ferencváros a honlapján közölte a hírt, de a szerződés hosszáról nem számolt be. A jobbhátvéd hosszú távon az osztrák-bosnyák Emir Dilavert pótolhatja majd, akinek a nyáron lejár a szerződése, és úgy tudjuk, nem tárgyaltak vele a hosszabbításról, jó eséllyel fél év múlva távozhat.

A budapesti születésű Botka a Honvédban kezdett el futballozni, és egy féléves kecskeméti kölcsönt leszámítva nem is játszott máshol. Az NB I-ben 2014 májusában mutatkozott be, ezt követően került kölcsönbe, és az az időszak annyira jól sikerült számára, hogy aztán a Honvédban is alapemberré vált. Az előző idényben 31 bajnokin játszott, tavaly ősszel pedig 17-szer szerepelt és a Svédország elleni felkészülési meccsen a magyar válogatottban is bemutatkozott. 

Üdvözöljük labdarúgó csapatunkban a magyar válogatott védőjét, a 22 éves Botka Endrét!#ftc#fradi#botka#hajrafradi

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Nagy Sándor (ukrajnai, lejárt a szerződése), Botka Endre (Ferencváros)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Gazdag Dániel (Videoton), Hidi Patrik (Messina – Olaszország), Prosser Dániel (Puskás Akadémia)

 
TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Botka Endre (Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bognár István (DVTK), Jahmir Hyka (albán, FC Luzern – Svájc), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország) 
Távozók: Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Busai Attila (DVTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC?), Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német, Erzgebirge Aue – Németország, próbajáték)

 

 

2019.12.11 09:53:35

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Ha a védőn múlna, nem hezitálna a karrierje lezárulta után is a fehérvári klubnál maradni.

2019.12.09 22:12:38

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Hatvan éve jelent meg a sportirodalom egyik legabszurdabb műve, az 1956-os forradalom után Nyugatra szökött futballistákról.

2019.12.10 14:04:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A nigériai csatár ilyen gólátlagot még nem produkált. Bódi Ádám 202 napja, Babati Benjámin 202 meccse.

2019.12.09 13:23:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az Újpest játékosa Curtis, Ogli G és Majka zenéjét szereti. És sokat köszönhet Nikolicsnak.

2019.12.08 14:52:27

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Zubkov duplájára Henty duplájával válaszoltak a felcsútiak a roppant kemény, olykor igen durva mérkőzésen.