Honvéd: Bíró portugál, Pendl német nevelést kap

Vágólapra másolva!
2014.08.13. 13:18
Két Honvéd-tehetség is külföldön pallérozódhat tovább: Bíró Bence a portugál Guimaraeshez, Pendl Alex pedig a német Rot-Weiss Erfurthoz került.

„Két hetet töltöttem el Guimaraesben, és azt éreztem, hogy gyorsabb a tempó, nagyobb az iram – mondta a 16 éves, utánpótlás-válogatott Bíró Bence a Nemzeti Sportnak. – Pedig négy évig a Honvédban voltam, és elmondhatom, ott is minőségi munka folyt, de odakint az volt a benyomásom, hogy többet fejlődhetek, ezért vágok neki ennek a kalandnak.”

A Honvéd a nyáron Franciaországban vett részt nemzetközi tornán, s angol klubok is megkeresték a játékost, járt is Sunderlandben, ám végül Portugáliát választotta.

„Balázs Benjáminnal is találkoztam, ő most igazolt a felnőttcsapathoz – mondta Bíró Bence, aki idősebbek, a tizenkilenc évesek között készül majd. – Meg kell tanulni a nyelvet, és nem könnyű elszakadni a családtól, kicsit tartok az egyedülléttől, de mennem kell, hogy futballista, sőt, jó futballista legyen belőlem.”

A szintén a Magyar Futball Akadémián nevelkedett Pendl új klubjának felnőttcsapata harmadosztályú, de az utánpótlásgárda a legmagasabb osztályban szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik